Treceți la conținutul principal

Recenzie serial: The Paradise (2012)


În general nu sunt pasionată de serialele de epocă, sau cele care au loc în perioade mai vechi.Am încercat Downtown Abbey, am încercat Rome sau The Borgias şi pur şi simplu nu m-au prins.
Serialul britanic The Paradise mi-a atras atenţia pentru că este vorba despre un magazin universal şi despre patronul acestuia, Moray, care se zbate să impună noi standarde în comerţul cu amănuntul. Vorbim despre produsele cu preţ redus, despre varietatea foarte mare a acestora şi despre evenimente speciale, lucruri nemaiauzite de societatea britanică până atunci. Totodată, Moray vrea să facă profit oferind mărfuri şi pentru nobilime, dar şi pentru clasa de mijloc, iar clientul este stăpân absolut la magazinul Paradise.
La magazin se angajează Denise, o tânără de la ţară, care îi atrage repede atenţia lui Moray datorită simţului ei dezvoltat de comerciantă.

Denise se îndrăgosteşte de chipeşul patron de la Paradise, însă Moray este ca şi logodit cu Katherine Glendenning, o fată de familie bună, pe al cărui tată vrea să îl convingă să investească în magazinul lui. Denise nu prea are prietene printre celelalte vânzătoare care consideră că locul ei nu este printre ele, însă munca la Paradise are ceva care o atrage pe tânără.Moray este un personaj misterios.Foarte ambiţios, dispus să rişte totul ca să cucerească oraşul cu magazinul lui, are şi o latură pe care o păstrează ascunsă de restul lumii.Deşi pare să ţină la Katherine, totuşi nu se grăbeşte să o ceară de soţie, iar despre prima lui nevastă se zvoneşte că ar fi fost ucisă chiar de el.
Aşadar, un personaj misterios, o tânără ingenuă şi primul magazin universal din Anglia sunt ingredientele acestui serial care a primit undă verde pentru un sezon doi. primul sezon are 8 episoade şi se bazează pe romanul lui Emile Zola, La paradisul femeilor. Nu aş putea să spun cât se respectă din roman pentru că nu l-am citit, deşi intenţionez să cumpăr şi cartea de la vreun anticariat.
Vă recomand serialul dacă vă plac serialele de epocă sau dacă aveţi vreun interes în legătură cu magazinele. V-am mai spus că pe mine mă pasionează să văd filme sau să citesc cărţi a căror acţiune se petrece la diverse magazinaşe. Ciudat, având în vedere că n-aş vrea să lucrez în unul.
Despre actori nu vă pot spune prea multe, pentru că nu sunt familiarizată cu actorii britanici, însă Joanna Vanderham (Denise) este foarte drăguţă şi potrivită rolului, iar Emun Elliott (Moray) aduce puţin cu Robert Downey Jr, aşa că am un motiv în plus să urmăresc în continuare acest serial.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…