Treceți la conținutul principal

Recenzie film: Warm Bodies (2013)


Regia: Jonathan Levine
Scenariu: Jonathan Levine, Isaac Marion (roman)
Distribuţia: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Dave Franco, John Malkovich
Doamnelor şi (să îndrăznesc să spun?) domnilor. Dacă vă era dor de filmele pentru adolescenţi şi aţi crezut că odată cu Twilight aţi scăpat....ţeapă! Warm Bodies este tot ceva de genul paranormal romance, însă de data aceasta cu zombie, pentru că ce poate fi mai romantic decât un vampir băutor de sânge? Exact, un mort mâncător de creiere.
Într-o lume în care un fel de virus ciudat a infectat o mare parte din populaţie (mereu e un virus), supravieţuitorii se chinuie să scape de zombie. Într-un orăşel oarecare, într-un aeroport părăsit, R este un zombie puţin mai deosebit. Spre deosebire de confraţii lui, care nu numai că nu mai vorbesc, dar nici măcar nu mai gândesc şi sunt dominaţi numai de instincte, R măcar mai gândeşte, deşi tot nu poate articula mai nimic. Singurul lui prieten, dacă îi putem spune aşa, este Grigio, un alt zombie ceva mai răsărit cu care se întâlneşte zilnic şi se holbează unul la altul ca într-un fel de conversaţie.

Într-o zi, un grup de tineri care par a fi un soi de soldaţi îi atacă, iar R îl omoară pe un băiat pe nume Perry şi îi mănâncă creierul. Astfel, R are acces la toate amintitile băiatului şi astfel o "cunoaşte" pe Julie, iubita lui.Zombilică al nostru este atras instantaneu de Julie şi o salvează pe fată de restul zombiilor şi o duce în ascunzătoarea lui, unde să stea ceva timp până se va putea strecura afară şi să se prefacă şi ea moartă. De parcă un om viu ar putea arăta ca unul mort, dar mă rog.

Obligată de nevoie să stea cu el, Julie trece peste teama de la început şi încearcă să înfiripe o conversaţie cu R, care începe să devină tot mai articulat pe măsură ce Julie îi arată interes. Între Julie şi R se leagă un fel de prietenie, ba chiar mai mult.
Şi acum revin la ideea de la început şi asta v-o spune un om care s-a uitat la seria Twilight, aşa penibilă cum a fost. Cum mama mă-sii să te îndrăgosteşti de un zombie care i-a mâncat creierul iubitului tău? Cum? Povestea asta de dragoste, dacă pot să îi spun aşa, n-am ştiut cum s-o iau. Filmul e serios sau e o parodie la la genul paranormal romance? Dacă e serior, îmi pare rău, am şi eu limitele mele.
Singura parte bună mi s-a părut umorul, monoloagele din mintea lui R sunt chiar amuzante, la fel şi personajul Grigio, a fost chiar simpatic. Şi dacă tot veni vorba, ce caută John Malkovich în filmul ăsta?Nu mai primeşte roluri bune sau care e problema?
Actorii principali sunt aşa si aşa, nici prea răi, dar nici străluciţi şi am vaga impresie că Nicholas Hoult a fost ales pentru că are o fizionomie mai interesantă în sensul că bietul băiat seamănă al naibii de bine cu un mort.

Eu personal nu v-aş recomanda acest film, însă vă rog să ţineţi cont că în privinţa tuturor recenziilor de pe acest blog vorbim despre părerea mea subiectivă şi că nu mă dau mare critic de film.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…