Treceți la conținutul principal

Recenzie film: Tormented (2009)


Regia: Jon Wright
Scenariu: Stephen Prentice
Distribuţia: Alex Pettyfer, April Pearson, Dimitri Leonidas, Tippence Middleton
Din seria filmelor pe care le-am văzut din întâmplare la televizor, vă prezint acest horror salsher britanic. Voi începe prin a explica pe scurt ce este un film slasher pentru cei care nu ştiu.Filmele slasher sunt filme horror în care personajele principale au parte de morţi extrem de violente, adică se lasă cu mult sânge şi alte părţi ale copului detaşate. Nu ştiu dacă este o regulă, dar în filmele slasher avem de-a face de obicei cu  un singur criminal care ţinteşte un grup de oameni pe care îi elimină pe rând.
În mod normal nu îmi plac acest gen de filme pentru că mie mi se face scârbă destul de uşor, însă acest film mi-a cam plăcut pentru că are şi accente de comedie neagră şi întotdeauna mi-a plăcut umorul britanic.
De asemenea, deşi este un film cu un scenariu superficial m-a atins puţin pentru că subiectul principal este hărţuirea în şcoli şi consecinţele acesteia.Este un subiect sensibil pentru mine deoarece n-am fost hărţuită propriu-zis, dar şitu cum e să fi luat mereu la mişto din nimic şi am numărat zilele până am terminat şcoala generală.Din fericire, la liceu a fost mult mai bine. Chestia e că nimeni nu ştie cât te marchează aşa ceva, până n-ai fost tu în situaţie.Sigur, dacă m-aş întâlni acum cu foşti colegi (ceea ce sincer nu-mi doresc) ei probabil ar râde şi ar trăncăni verzi şi uscate de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, însă eu nu pot să uit nici acum, după 12 ani, unele vorbe care mi s-au spus.
Aşa s-a întâmplat şi cu killerul nostru de serviciu din acest film. Darren Mullet era mereu batjocorit de toată lumea pentru că era supraponderal, avea probleme de sănătate şi un uşor retard intelectual. Singura persoană pe care Darren o iubea era Justine, şefa clasei, însă deşi ea nu se alătura acţiunilor colegilor săi, se prefăcea că nu vede ce se întâmplă când ceilalţi colegi îi furau inhalatorul bietului Darren sau când îşi băteau joc de el pe coridoare şi îl numeau Shrek. Capul răutăţilor este Bradley, atletul şcolii, cel care are în jurul lui o gaşcă de prieteni care îl susţin în toate.

Darren nu mai suportă şicanele zilnice şi se sinucide, însă nu înainte de a jura răzbunare. Între timp, la liceu viaţa îşi urmează cursul şi Justine se cuplează cu Alexis, unul dintre prietenii lui Bradley aşa că intră oarecum şi ea în gaşca lor.

 Însă traiul lipsit de griji al găştii se apropie de final când Darren dă semne că nu îşi găseşte liniştea, iar răzbunarea lui va fi una extremă.

Actorii mi s-au părut mult mai buni decât în filmele obişnuite de duzină americane, şi acesta este unul dintre motivele pentru care m-am uitat în continuare.Cap de afiş este frumuşelul Alex Pettyfer, la ultimul lui rol în Marea Britanie înainte să dea lovitura în State.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…