Treceți la conținutul principal

Recenzie film: The Words (2012)


Regia: Brian Klugman, Lee Sternthal
Scenariu: Brian Klugman, Lee Sternthal
Distribuţia: Dennis Quaid, Jeremy Irons, Bradley Cooper, Zoe Saldana, Olivia Wilde
Dragi iubitori de lectură, filmul pe care vi-l recomand astăzi şi care mi-a intrat "la inimă" este pentru voi! Este un film foarte frumos scris pe modelul "poveste în poveste", care m-a captivat din primele minute. Oricine iubeşte cărţile, şi-a încercat măcar o datp talentul de scriitor. Şi eu am pe acasă câteva poveşti pe care le-am scris pentru un proiect la şcoală şi care îmi plac foarte mult şi mi-am încercat mâna şi la câteva nuvele (aici am concluzionat că nu am talent deloc). Ei bine, nu e deloc uşor să fii scriitor şi acest film tratează tocmai acest subiect: cum e să fii scriitor şi ce înseamnă toate cuvintele acelea aşterunte pe hârtie care alcătuiesc un tot unitar şi care înglobează măcar o părticică din personalitatea unui scriitor. Sau mai bine spus, o bucăţică de viaţă.
Filmul începe cu povestea scriitorului de succes Clay Hammond, care citeşte pasaje din noul său bestseller la o întâlnire cu cititorii. Una dintre fanele sale, Daniella, este captivată de roman şi se apropie de Clay din dorinţa de a afla ce se mai întâmplă.


Romanul lui Clay spune povestea lui Rory Jansen, un tânăr scriitor care încearcă să fie publicat. Rory este însurat cu Dora şi povestea lor de dragoste pare una perfectă.

Din păcate, cartea lui Rory este respinsă de toate editurile, pentru că deşi nu e rea, nimeni nu vrea să publice autori necunoscuţi. În timpul lunii de miere de la Paris, Rory şi Dora cumpără o servietă dintr-un magazin vintage în care Rory găseşte un manuscris vechi.

Fără să spună nimănui, Rory copiază cartea şi o prezintă editurii la care lucrează ca fiind a lui. Romanul este foarte bun, plin de sensibilitate, despre un bărbat care îşi pierde copilul, iar relaţia lui cu soţia se deteriorează în urma acestei tragedii. Cei de la editură consideră romanul atât de bun, încât îl publică şi devine un bestseller apreciat atât de public, cât şi de critică, iar Rory primeşte un prestigios premiu literar.
Într-o zi, un bătrân îl acostează pe o bancă în parc şi îi spune că romanul lui Rory e de fapt al său şi îi spune povestea vieţii sale, practic evenimentele de la care a pornit povestea din roman. Bătrânul a fost soldat detaşat la Paris. S-a îndrăgostit de o franţuzoaică şi s-a însurat cu ea, iar fericirea lor părea perfectă atunci când li s-a născut fetiţa. Totul s-a sfârşit când a murit copilul şi când bărbatul a început să scrie primul lui roman.


Mai departe nu vă spun cum se derulează evenimentele, însă pot să vă spun că nu este deloc un film plictisitor şi chiar e chiar interesant de văzut cum o carte a schimbat vieţile unor scriitori, fie că vrbim de enigmaticul bătrân, de Rory, sau chiar de Clay.
Pe lângă acest scenariu bine construit, avem şi nişte roluri foarte bune interpretate de Jeremy Irons (n-avea cum să nu fie strălucit omul ăsta) şi de Bradley Cooper, care dovedeşte că se poate descurca şi în rolurile cu greutate, nu doar în comedii.
The Words nu este un film alert sau care să spună o poveste ieşită din comun, însă este foarte bine realizat şi, aşa cum spuneam la început, este un film cu care cred că rezonează mulţi iubitori de carte. Pentru mine, este una dintre surprizele plăcute ale anului 2012.
Sursa foto: Google Images

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…

Calendare de advent 2016 cu produse cosmetice

De mult îmi tot doresc să îmi cumpăr și eu un astfel de calendar, fiindcă mi se pare că poate fi foarte drăguț să descopăr cât o nouă surpriză în luna decembrie, mai ales că eu sunt obsedată în legătură cu tot ce ține de sărbătorile de iarnă. Problema este că majoritatea acestor calendare sunt destul de scumpe, mai ales că poate nu toate produsele mi-ar plăcea și aș prefera să îmi cumpăr ceva ce știu sigur că mi-ar plăcea. Cu toate acestea, calendarele de advet sunt foarte tentante, iar în Marea Britanie și în SUA există foarte multe calendare, de la aproape orice brand.
Unele au apărut pe piață încă din octombrie. În cele ce urmează, mă voi referi doar la cele existente la noi pe piață, fie online, fie în magazine fizice. Nu mă refer și la diferitele seturi de Crăciun care au apărut deja peste tot, pentru că sunt altceva, ci strict la calendare. Așadar, din câte știu, cam aceste calendare de advent au apărut sau vor apărea și la noi pe piață.
Calendar Advent 2016 by Douglas - produse…