Treceți la conținutul principal

Recenzie film: The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (2012)


Regia: Bill Condon
Scenariu: Melissa Rosenberg, Stephenie Meyer (roman)
Distribuţia: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Ashley Greene, Kellan Lutz, Nikki Reed, Billy Burke, Dakota Fanning, Martin Sheen

Şi a mai ajuns la final o franciză care a provocat isterie pe plan mondial după Harry Potter. Probabil că acum a făcut loc pentru Hunger Games. Pentru mine, filmele Twilight au fost ceva aşa şi aşa. Eram curioasă să văd cum sunt făcute, dar mereu găseam câte ceva de reproşat şi niciodată nu m-am dat în vânt după distribuţie. Nici acest ultim film nu face excepţie. Remarc totuşi o uşoară îmbunătăţire la Kristen Stewart. probabil i-o fi plăcut să aibă şi ea un rol în care să nu treabuiască să fie mereu protejată ca un bibelou de porţelan.
Filmul urmăreşte partea doua a ultimei cărţi din seria Twilight. După transformarea Bellei în vampir, toate lucrurile par să meargă bine pentru clanul Cullen. Bietul Charlie acceptă faptul că fiica lui e "schimbată", Renesme creşte văzând cu ochii şi Jake nu mai e obsedat de Bella. Pentru că, mai nou, e obsedat de micuţa Renesme.Asta până când Volturii nu află despre copilul din mijlocul familiei Cullen şi cred că este vorba dspre un copil muritor transformat în vampir, faptă care se pedepseşte cu moarte în rândul colţoşilor. Clanul Cullen se pregăteşte de o confruntare chemându-şi camartori prietenii din toate colţurile lumii.
Şi mă opresc aici, pentru că nu vreau să stric surpriza celor care nu au văzut încă filmul. Finalul este unul uşor schimbat faţă de plictiseala aia din carte cu tot ce se întâmplă în mintea Bellei cu scutul ei (lucru care a r fi fost extrem de greu de transpus pe ecran), ceea ce mă aduce la marea bilă albă a acestui film. Nu ştiu a cui a fost ideea, dacă a fost a scriitoarei, a scenaristei, a studiourilor care au vrut ceva dinamic care să placă publicului sau dacă a fost mâna lui Bill Condon care a făcut o treabă excelentă cu regia respectivelor scene, însă mi-a plăcut ce am văzut în ultimele 20 de de minute de film. Merită.
Şi cu asta nu prea mai am ce altceva să spun despre această ultimă parte. Mă bucur că nu se face o continuare sau mai ştiu eu ce, pentru că niciodată nu mi s-a părut o decizie înţeleaptă să mulgi cât poţi o franciză cu multe continuări, mai ales când vorbim despre un scenariu bazat pe nişte cărţi.
Fanilor Twilight nu mai trbuie să le spun altceva ca să-i încurajez să-l vadă şi dacă n-aţi văzut încă Breaking Dawn Part 2 nu are rost să vă apucaţi fără să vedeţi celelalte filme, pentru că au legătură între ele şi n-are nici un farmec ca film de sine stătător.
Sursa foto: Google Images


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…

Calendare de advent 2016 cu produse cosmetice

De mult îmi tot doresc să îmi cumpăr și eu un astfel de calendar, fiindcă mi se pare că poate fi foarte drăguț să descopăr cât o nouă surpriză în luna decembrie, mai ales că eu sunt obsedată în legătură cu tot ce ține de sărbătorile de iarnă. Problema este că majoritatea acestor calendare sunt destul de scumpe, mai ales că poate nu toate produsele mi-ar plăcea și aș prefera să îmi cumpăr ceva ce știu sigur că mi-ar plăcea. Cu toate acestea, calendarele de advet sunt foarte tentante, iar în Marea Britanie și în SUA există foarte multe calendare, de la aproape orice brand.
Unele au apărut pe piață încă din octombrie. În cele ce urmează, mă voi referi doar la cele existente la noi pe piață, fie online, fie în magazine fizice. Nu mă refer și la diferitele seturi de Crăciun care au apărut deja peste tot, pentru că sunt altceva, ci strict la calendare. Așadar, din câte știu, cam aceste calendare de advent au apărut sau vor apărea și la noi pe piață.
Calendar Advent 2016 by Douglas - produse…