Treceți la conținutul principal

Recenzie film: Joulutarina (2007)

Regia: Juha Wuolijoki
Scenariu: Aku Louhimies, Juha Wuolijoki, Marko Leino
Distribuţia: Hannu-Pekka Bjorkman, Kari Vaananen, Mikko Kouki, Laura Birn
Astăzi vă recomand un film diferit de Crăciun, pentru că este mult mai realist decât producţiile hollywoodiene. A intrat rapid la categria filme preferate pentru mine, datorită faptului că este un film finlandez, cu peisaje autentice, cu zăpadă adevărată şi cu căsuţe de lemn. În acest film, legenda lui Moş Crăciun se aseamănă cu a lui Moş Nicolae şi de aceea are acea doză de realism care lipseşte producţiilor americane. Adică, e plauzibil ca lucrurile să se fi petrecut ca în această poveste şi de aceea cred că este potrivit atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari.
Se face că odată trăia într-un sătuc de pescari destul de izolat un băieţel pe nume Nikolas. El locuia acolo cu familia lui: mama, tata şi surioara lui, Aada.

Chiar în seara de ajun de Crăciun, Aada se îmbolnăveşte foarte tare şi părinţii lui se decid să plece în satul aflat dincolo de lac pentru a căuta un doctor. Tatăl îi lasă lemne de foc, ceasul lui ca să ştie când se vor întoarce şi briceagul pentru a termina de cioplit o jucărie pentru Aada. A doua zi, sătenii vin la Nikolas şi îi spun că familia lui s-a înecat în timp ce încerca să traverseze lacul îngheţat.
Acum, se pune problema ce se va alege de orfanul Nikolas. Toate familiie din sat sunt sărace şi o gură în plus de hrănit e ultimul lucru care le lipseşte. Cu toate acestea, ei hotărăsc ca fiecare familie să îl găzduiască timp de un an. Astfel, în fiecare ajun de Crăciun, Nikolas se mută la o altă familie. Pentru a-şi arăta recunoştinţa, Nikolas ciopleşte din lemn jucării pentru copii familiilor, pe care le lasă în faţa uşii.
După 6 ani, vine un an secetos în sat, iar peştele se găseşte tot mai greu. În aceste condiţii, oamenii abia au ce mânca şi le e greu să se mai gândească şi la Nikolas. Atunci, Iisakki, un negustor care venea din când în când prin sat să îşi vândă mărfurile se oferă să îl ia la el un an de zile.
Sătenii nu prea vor să accepte pentru că Iisakki e un urâcios căruia nu îi plac copii, dar nu prea au de ales. Într-adevăr, Iisakki îl vrea pe Nikolas pentru că a văzut că se pricepe la cioplit şi vrea să îl ajute în atelierul lui de tâmplărie. Singura problemă pentru Nikolas este că nu ştie cum să facă să pregătească cadouri de Crăciun pentru săteni, fiindcă Iisakki îl pune să lucreze toată ziua în atelier.
Şi mai departe nu vă mai spun, rămâne să vedeţi voi care va fi soarta micului Nikolas. Vă pot spue doar că nu lipsesc renii, costumul roşu şi o sanie. Aşadar, este un film pe care vi-l recomand călduros.
Sursa foto: Google ImagesComentarii

Postări populare de pe acest blog

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…

Calendare de advent 2016 cu produse cosmetice

De mult îmi tot doresc să îmi cumpăr și eu un astfel de calendar, fiindcă mi se pare că poate fi foarte drăguț să descopăr cât o nouă surpriză în luna decembrie, mai ales că eu sunt obsedată în legătură cu tot ce ține de sărbătorile de iarnă. Problema este că majoritatea acestor calendare sunt destul de scumpe, mai ales că poate nu toate produsele mi-ar plăcea și aș prefera să îmi cumpăr ceva ce știu sigur că mi-ar plăcea. Cu toate acestea, calendarele de advet sunt foarte tentante, iar în Marea Britanie și în SUA există foarte multe calendare, de la aproape orice brand.
Unele au apărut pe piață încă din octombrie. În cele ce urmează, mă voi referi doar la cele existente la noi pe piață, fie online, fie în magazine fizice. Nu mă refer și la diferitele seturi de Crăciun care au apărut deja peste tot, pentru că sunt altceva, ci strict la calendare. Așadar, din câte știu, cam aceste calendare de advent au apărut sau vor apărea și la noi pe piață.
Calendar Advent 2016 by Douglas - produse…