Treceți la conținutul principal

Recenzie film: Joulutarina (2007)

Regia: Juha Wuolijoki
Scenariu: Aku Louhimies, Juha Wuolijoki, Marko Leino
Distribuţia: Hannu-Pekka Bjorkman, Kari Vaananen, Mikko Kouki, Laura Birn
Astăzi vă recomand un film diferit de Crăciun, pentru că este mult mai realist decât producţiile hollywoodiene. A intrat rapid la categria filme preferate pentru mine, datorită faptului că este un film finlandez, cu peisaje autentice, cu zăpadă adevărată şi cu căsuţe de lemn. În acest film, legenda lui Moş Crăciun se aseamănă cu a lui Moş Nicolae şi de aceea are acea doză de realism care lipseşte producţiilor americane. Adică, e plauzibil ca lucrurile să se fi petrecut ca în această poveste şi de aceea cred că este potrivit atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari.
Se face că odată trăia într-un sătuc de pescari destul de izolat un băieţel pe nume Nikolas. El locuia acolo cu familia lui: mama, tata şi surioara lui, Aada.

Chiar în seara de ajun de Crăciun, Aada se îmbolnăveşte foarte tare şi părinţii lui se decid să plece în satul aflat dincolo de lac pentru a căuta un doctor. Tatăl îi lasă lemne de foc, ceasul lui ca să ştie când se vor întoarce şi briceagul pentru a termina de cioplit o jucărie pentru Aada. A doua zi, sătenii vin la Nikolas şi îi spun că familia lui s-a înecat în timp ce încerca să traverseze lacul îngheţat.
Acum, se pune problema ce se va alege de orfanul Nikolas. Toate familiie din sat sunt sărace şi o gură în plus de hrănit e ultimul lucru care le lipseşte. Cu toate acestea, ei hotărăsc ca fiecare familie să îl găzduiască timp de un an. Astfel, în fiecare ajun de Crăciun, Nikolas se mută la o altă familie. Pentru a-şi arăta recunoştinţa, Nikolas ciopleşte din lemn jucării pentru copii familiilor, pe care le lasă în faţa uşii.
După 6 ani, vine un an secetos în sat, iar peştele se găseşte tot mai greu. În aceste condiţii, oamenii abia au ce mânca şi le e greu să se mai gândească şi la Nikolas. Atunci, Iisakki, un negustor care venea din când în când prin sat să îşi vândă mărfurile se oferă să îl ia la el un an de zile.
Sătenii nu prea vor să accepte pentru că Iisakki e un urâcios căruia nu îi plac copii, dar nu prea au de ales. Într-adevăr, Iisakki îl vrea pe Nikolas pentru că a văzut că se pricepe la cioplit şi vrea să îl ajute în atelierul lui de tâmplărie. Singura problemă pentru Nikolas este că nu ştie cum să facă să pregătească cadouri de Crăciun pentru săteni, fiindcă Iisakki îl pune să lucreze toată ziua în atelier.
Şi mai departe nu vă mai spun, rămâne să vedeţi voi care va fi soarta micului Nikolas. Vă pot spue doar că nu lipsesc renii, costumul roşu şi o sanie. Aşadar, este un film pe care vi-l recomand călduros.
Sursa foto: Google ImagesComentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…