Treceți la conținutul principal

Recenzie film: James Dean (2001)


Regia: Mark Rydell
Scenariu: Israel Hororvitz
Distribuţia: James Franco, Michael Moriarty, Edward Herrmann
Înainte de a deveni o adevărată vedetă de cinema, James Franco era de multe ori comparat cu James Dean, "rebelul americii". Totuşi, el nu a fost alegerea iniţială pentru acest film de televiziune, în ciuda unei oarecare asemănări fizice (deşi personal cred că James Dean era mult mai sexy). James Franco se descurcă destul de bine în acest rol, totuşi uneori mi se păreau cam exagerate gesturile şi mimica feţei. Îmi vine greu să cred că James Dean era chiar aşa împrăştiat tot timpul, în ciuda faptului că se spune că aşa era.


Filmul urmăreşte scurta viaţă a lui James Dean, din copilărie până la fulminanta carieră la Hollywood, carieră încheiată mult prea devreme pentru ca acesta să îşi arate adevăratul potenţial, adică dacă poate fi mai mult decât un imitator al stilului unui alt rebel celebru, Marlon Brando.Dean a avut o copilărie destul de nefericită pentru că a suferit mereu din cauza tatălui său care era un om foarte distant. După moartea mamei sale, tatăl l-a expediat să locuiască cu o mătuşă şi s-a opus întotdeauna ferm carierei în actorie a fiului său.

Din acest motiv, lui James i-a fost foarte uşor să-l joace pe Cal din East of Eden, pentru că trebuia să joace un tânăr care are o relaţie foarte încordată cu tatăl său. Regizorul lui de suflet a fost Elia Kazan, care a văzut un mare potenţial în tânărul James Dean şi l-a luat sub aripa sa.
În plan personal, despre Dean s-au zvonit foarte multe, însă se ştie cu siguranţă că a iubit-o pe tânăra actriţă Pier Angeli, dar mama fetei s-a împotrivit relaţiei lor, iar Pier a cedat presiunilor din familie.

Acest film biografic despre viaţa lui Jams Dean merită văzut dacă v-a plăcut acest actor şi ştiu că mai are mulţi fani şi în ziua de astăzi, tocmai pentru că a murit prea tânăr într-un accident de maşină şi moartea lui a fost una care a şocat lumea, în aceeaşi măsură cu moartea lui Marilyn Monroe.
Sursa foto: Google Images

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…