Treceți la conținutul principal

Recenzie film: James Dean (2001)


Regia: Mark Rydell
Scenariu: Israel Hororvitz
Distribuţia: James Franco, Michael Moriarty, Edward Herrmann
Înainte de a deveni o adevărată vedetă de cinema, James Franco era de multe ori comparat cu James Dean, "rebelul americii". Totuşi, el nu a fost alegerea iniţială pentru acest film de televiziune, în ciuda unei oarecare asemănări fizice (deşi personal cred că James Dean era mult mai sexy). James Franco se descurcă destul de bine în acest rol, totuşi uneori mi se păreau cam exagerate gesturile şi mimica feţei. Îmi vine greu să cred că James Dean era chiar aşa împrăştiat tot timpul, în ciuda faptului că se spune că aşa era.


Filmul urmăreşte scurta viaţă a lui James Dean, din copilărie până la fulminanta carieră la Hollywood, carieră încheiată mult prea devreme pentru ca acesta să îşi arate adevăratul potenţial, adică dacă poate fi mai mult decât un imitator al stilului unui alt rebel celebru, Marlon Brando.Dean a avut o copilărie destul de nefericită pentru că a suferit mereu din cauza tatălui său care era un om foarte distant. După moartea mamei sale, tatăl l-a expediat să locuiască cu o mătuşă şi s-a opus întotdeauna ferm carierei în actorie a fiului său.

Din acest motiv, lui James i-a fost foarte uşor să-l joace pe Cal din East of Eden, pentru că trebuia să joace un tânăr care are o relaţie foarte încordată cu tatăl său. Regizorul lui de suflet a fost Elia Kazan, care a văzut un mare potenţial în tânărul James Dean şi l-a luat sub aripa sa.
În plan personal, despre Dean s-au zvonit foarte multe, însă se ştie cu siguranţă că a iubit-o pe tânăra actriţă Pier Angeli, dar mama fetei s-a împotrivit relaţiei lor, iar Pier a cedat presiunilor din familie.

Acest film biografic despre viaţa lui Jams Dean merită văzut dacă v-a plăcut acest actor şi ştiu că mai are mulţi fani şi în ziua de astăzi, tocmai pentru că a murit prea tânăr într-un accident de maşină şi moartea lui a fost una care a şocat lumea, în aceeaşi măsură cu moartea lui Marilyn Monroe.
Sursa foto: Google Images

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…