Treceți la conținutul principal

Recenzie film: Devil (2010)


Regia: John Erick Dowdle
Scenariu: Brian Nelson, M. Night Shyamalan
Distribuţia: Chris Messina, Jenny O'Hara
Îmi dau seama că nu e tocmai genul de film pe care să îl recomand în această perioadă, dar vă asigur că merită. L-am văzut întâmplător azi-noapte pe HBO şi mi-a plăcut foarte mult.
Detectivul Bowden are destule pe cap în ultima perioadă, mai ales că încă suferă după moartea soţiei şi a copilului într-un accident. El este chemat să investigheze o aparentă sinucidere, dar cazul este pus în aşteptare când ceva ciudat se întâmplă într-o clădire. 5 oameni rămân blocaţi într-un lift, iar tehnicienii nu reuşesc să îşi dea seama care este problema. În schimb, de fiecare dată când luminile se sting, unul dintre ei este ucis. Astfel, tensiunea creşte în rândul celor rămaşi şi comportamentul lor devine tot mai imprevizibil.

 Unul dintre tehnicieni, credincios din fire, are o teorie. El spune că toţi cei aflaţi în lift au comis fapte rele, iar unul dintre ei este chiar diavolul, care astfel le ia sufletele.

Pe lângă elementele de fantasy, filmul e şi un foarte bun mistery, pentru că te lasă să ghiceşti care dintre ei este de fapt diavolul. Bine, poate unii dintre voi îşi dau seama din prima despre cine este vorba, însă pentru mine a fost puţin suspans până la capăt. Filmul este şi destul de scurt, aşa că se vizionează repede.
Despre distribuţie nu ştiu mare lucru, pentru că actorii nu îmi sunt cunoscuţi şi nici nu mi-a sărit vreunul în ochi. Ceea ce mi-a plăcut, a fost să văd felul în care se creează tensiunea spre puncul culminant şi toate pistele pe care detectivul Bowden le urmează în încercarea de a afla cine este ucigaşul şi cum poate salva măcar pe cineva dintre ei.

Sursa foto: Google Images

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…