Treceți la conținutul principal

Recenzie film: The Crush (1993)


Regia: Alan Shapiro
Scenariu: Alan Shapiro
Distribuţia: Cary Elwes, Alicia Silverstone, Amber Benson, Kurtwood Smith
De curând am recitit una dintre cărţile mele preferate, Lolita de Vladimir Nabokov şi am revăzut şi filmul din 1997 ( pe care sincer îl prefer originalului lui Stanley Kubrik) şi am ajuns la acest film prin recomandările utilizatorilor de pe imdb în ceea ce priveşte filmele cu această temă.
Alicia Silverstone se află la primul ei rol important în acest film şi o interpretează pe Adrienne, o fată de doar 14 ani care se îndrăgosteşte de Nick, chiriaşul părinţilor ei, care este mult mai în vârstă decât ea. Nick lucrează pentru un ziar şi este foarte preocupat de munca sa şi de colega lui, Amy, ca să bage în seamă avansurile făţişe ale lui Adrienne.Pentru el, fata este doar o puştoaică destul de precoce ( în fond a sărit peste două clase la şcoală datorită inteligenţei ei) care îşi face prieteni cam greu.

Totuşi, curând Adrienne devine geloasă pe relaţia tot mai serioasă dintre Nick şi Amy şi nu se dă în lături de la nimic pentru a scăpa de rivala ei. Singura care intuieşte ce se ascunde în spatele privirii nevinovate a lui Adrienne este singura ei prietenă, Cheyenne, însă este prea înspăimântată ca să facă ceva împotriva ei.Spre deosebire de Lolita lui Nabokov, Adrienne nu este victima în această "relaţie" închipuită dintre ea şi Nick. Da, greşeala lui este că nu îi spulberă fanteziile adolescentine din prima, dar este clar că Adrienne este cea care îl "vânează" fie prin gesturi drăguţe menite să îi trezească afecţiunea, fie prin acţiuni demne de un criminal în serie. The Crush n-a trecut de stadiul de thriller de duzină care se difuzează pe posturile noastre de televiziune aproape în fiecare seară, dar totuşi remarc jocul actoricesc al Aliciei Silverstone, care este unul excepţional. Alicia este foarte expresivă şi ştie cum să transmită diferitele stări ale lui Adrienne: când e drăgălasă şi zâmbeşte fermecător, când îl priveşte seducător pe Nick în timp ce face plajă chiar sub fereastra lui, când devine o adevărată forţă înarmată cu o bâtă de baseball.

Dacă vă plac subiectele astea mai "tabu" cum ar fi relaţiile dintre o minoră şi un adult sau vreţi să vedeţi un film cu o psihopată diabolică, atunci vă recomand The Crush.
Sursa foto: Google Images

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…

Calendare de advent 2016 cu produse cosmetice

De mult îmi tot doresc să îmi cumpăr și eu un astfel de calendar, fiindcă mi se pare că poate fi foarte drăguț să descopăr cât o nouă surpriză în luna decembrie, mai ales că eu sunt obsedată în legătură cu tot ce ține de sărbătorile de iarnă. Problema este că majoritatea acestor calendare sunt destul de scumpe, mai ales că poate nu toate produsele mi-ar plăcea și aș prefera să îmi cumpăr ceva ce știu sigur că mi-ar plăcea. Cu toate acestea, calendarele de advet sunt foarte tentante, iar în Marea Britanie și în SUA există foarte multe calendare, de la aproape orice brand.
Unele au apărut pe piață încă din octombrie. În cele ce urmează, mă voi referi doar la cele existente la noi pe piață, fie online, fie în magazine fizice. Nu mă refer și la diferitele seturi de Crăciun care au apărut deja peste tot, pentru că sunt altceva, ci strict la calendare. Așadar, din câte știu, cam aceste calendare de advent au apărut sau vor apărea și la noi pe piață.
Calendar Advent 2016 by Douglas - produse…