Treceți la conținutul principal

Recenzie film: The Crush (1993)


Regia: Alan Shapiro
Scenariu: Alan Shapiro
Distribuţia: Cary Elwes, Alicia Silverstone, Amber Benson, Kurtwood Smith
De curând am recitit una dintre cărţile mele preferate, Lolita de Vladimir Nabokov şi am revăzut şi filmul din 1997 ( pe care sincer îl prefer originalului lui Stanley Kubrik) şi am ajuns la acest film prin recomandările utilizatorilor de pe imdb în ceea ce priveşte filmele cu această temă.
Alicia Silverstone se află la primul ei rol important în acest film şi o interpretează pe Adrienne, o fată de doar 14 ani care se îndrăgosteşte de Nick, chiriaşul părinţilor ei, care este mult mai în vârstă decât ea. Nick lucrează pentru un ziar şi este foarte preocupat de munca sa şi de colega lui, Amy, ca să bage în seamă avansurile făţişe ale lui Adrienne.Pentru el, fata este doar o puştoaică destul de precoce ( în fond a sărit peste două clase la şcoală datorită inteligenţei ei) care îşi face prieteni cam greu.

Totuşi, curând Adrienne devine geloasă pe relaţia tot mai serioasă dintre Nick şi Amy şi nu se dă în lături de la nimic pentru a scăpa de rivala ei. Singura care intuieşte ce se ascunde în spatele privirii nevinovate a lui Adrienne este singura ei prietenă, Cheyenne, însă este prea înspăimântată ca să facă ceva împotriva ei.Spre deosebire de Lolita lui Nabokov, Adrienne nu este victima în această "relaţie" închipuită dintre ea şi Nick. Da, greşeala lui este că nu îi spulberă fanteziile adolescentine din prima, dar este clar că Adrienne este cea care îl "vânează" fie prin gesturi drăguţe menite să îi trezească afecţiunea, fie prin acţiuni demne de un criminal în serie. The Crush n-a trecut de stadiul de thriller de duzină care se difuzează pe posturile noastre de televiziune aproape în fiecare seară, dar totuşi remarc jocul actoricesc al Aliciei Silverstone, care este unul excepţional. Alicia este foarte expresivă şi ştie cum să transmită diferitele stări ale lui Adrienne: când e drăgălasă şi zâmbeşte fermecător, când îl priveşte seducător pe Nick în timp ce face plajă chiar sub fereastra lui, când devine o adevărată forţă înarmată cu o bâtă de baseball.

Dacă vă plac subiectele astea mai "tabu" cum ar fi relaţiile dintre o minoră şi un adult sau vreţi să vedeţi un film cu o psihopată diabolică, atunci vă recomand The Crush.
Sursa foto: Google Images

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…