Treceți la conținutul principal

Recenzie film: Beautiful Boy (2010)


Regia: Shawn Ku
Scenariu: Michael Armbruster, Shawn Ku
Distribuţia: Maria Bello, Michael Sheen, Austin Nichols, Kyle Gallner
Aseară (bine, mint, că era noapte în toată regula) am dat peste un film pe HBO care mi-a plăcut foarte mult. Întotdeauna îmi place când mă plictisesc să iau la rând toate canalele de filme şi să mă opresc asupra unui film. Uneori dai peste filme mai puţin mediatizate, dar bune, despre care nici nu ştiai şi ai şi avantajul că le vezi fără reclame, aşa că pentru mine se merită abonamentul la cablu. Uite că divaghez de la subiect.
Acest film îmi aminteşte foarte mult despre incidentele de la Columbine din SUA, atunci când un elev a împuşcat mai mulţi colegi de-ai săi pentru că se simţea marginalizat. Nu ştiu dacă Beautiful Boy s-a inspirat din această tragedie, însă nu asta contează. Filmul se concentrează pe un cuplu absolut normal, Kate şi Bill, care au un singur fiu, pe Sammy. Sammy a fost toată viaţa mai timid, mai introvertit, iar faptul că merge la facultate şi se află departe de părinţii săi îl face să se simtă practic singur pe lume.

Cel puţin asta deducem din povestirile pe care le scrie. Într-o dimineaţă, Sammy merge la cursuri cu două arme, ucide 17 colegi şi apoi se sinucide. Kate şi Bill sunt devastaţi, pentru că pe lângă grozăvia faptei şi-au pierdut şi ei copilul , iar presa îi urmăreşte ca nişte vulturi şi sunt blamaţi pentru ceea ce a făcut Sammy, deşi, aşa cum spune Kate, nu au fost cei mai buni părinţi din lume, dar n-au fost nici răi şi nici ei nu îşi pot explica gestul fiului lor. Cei doi se mută cu fratele lui Kate şi cu familia lui, lucru care o nemulţumeşte pe soţia acestuia pentru că fiul ei este practic acaparat de Kate. Pe de altă parte, Kate şi Bill trec prin tot felul de emoţii: ba sunt mai uniţi ca niciodată, ba se învinovăţesc reciproc, ba chiar se urăsc.


Deşi pe mine nu prea mă atrag dramele şi filmele care nu prea au acţiune, ci se bazează pe "sentiment", Beautiful Boy mi s-a părut atât de bine realizat încât nu m-a plictisit şi chiar am vrut să văd cum vor reuşi Kate şi Bill să treacă peste această tragedie şi dacă mai au vreo şansă la fericire.
Un mare plus pentru actorii principali, Maria Bello şi Michael Sheen. Au fost atât de naturali, au avu o interpretare foarte emoţionantă, încât chiar mi-au transims durerea lor. Nota bene pentru regizorii români care se încăpăţânează să facă numai drame (vă ştiţi voi care sunteţi): emoţiile se transmit şi altfel decât să urli din toţi rărunchii sau să mormăi ceva ininteligibil.
Sursa foto: Google Images

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…

Calendare de advent 2016 cu produse cosmetice

De mult îmi tot doresc să îmi cumpăr și eu un astfel de calendar, fiindcă mi se pare că poate fi foarte drăguț să descopăr cât o nouă surpriză în luna decembrie, mai ales că eu sunt obsedată în legătură cu tot ce ține de sărbătorile de iarnă. Problema este că majoritatea acestor calendare sunt destul de scumpe, mai ales că poate nu toate produsele mi-ar plăcea și aș prefera să îmi cumpăr ceva ce știu sigur că mi-ar plăcea. Cu toate acestea, calendarele de advet sunt foarte tentante, iar în Marea Britanie și în SUA există foarte multe calendare, de la aproape orice brand.
Unele au apărut pe piață încă din octombrie. În cele ce urmează, mă voi referi doar la cele existente la noi pe piață, fie online, fie în magazine fizice. Nu mă refer și la diferitele seturi de Crăciun care au apărut deja peste tot, pentru că sunt altceva, ci strict la calendare. Așadar, din câte știu, cam aceste calendare de advent au apărut sau vor apărea și la noi pe piață.
Calendar Advent 2016 by Douglas - produse…