Treceți la conținutul principal

Recenzie film: Beautiful Boy (2010)


Regia: Shawn Ku
Scenariu: Michael Armbruster, Shawn Ku
Distribuţia: Maria Bello, Michael Sheen, Austin Nichols, Kyle Gallner
Aseară (bine, mint, că era noapte în toată regula) am dat peste un film pe HBO care mi-a plăcut foarte mult. Întotdeauna îmi place când mă plictisesc să iau la rând toate canalele de filme şi să mă opresc asupra unui film. Uneori dai peste filme mai puţin mediatizate, dar bune, despre care nici nu ştiai şi ai şi avantajul că le vezi fără reclame, aşa că pentru mine se merită abonamentul la cablu. Uite că divaghez de la subiect.
Acest film îmi aminteşte foarte mult despre incidentele de la Columbine din SUA, atunci când un elev a împuşcat mai mulţi colegi de-ai săi pentru că se simţea marginalizat. Nu ştiu dacă Beautiful Boy s-a inspirat din această tragedie, însă nu asta contează. Filmul se concentrează pe un cuplu absolut normal, Kate şi Bill, care au un singur fiu, pe Sammy. Sammy a fost toată viaţa mai timid, mai introvertit, iar faptul că merge la facultate şi se află departe de părinţii săi îl face să se simtă practic singur pe lume.

Cel puţin asta deducem din povestirile pe care le scrie. Într-o dimineaţă, Sammy merge la cursuri cu două arme, ucide 17 colegi şi apoi se sinucide. Kate şi Bill sunt devastaţi, pentru că pe lângă grozăvia faptei şi-au pierdut şi ei copilul , iar presa îi urmăreşte ca nişte vulturi şi sunt blamaţi pentru ceea ce a făcut Sammy, deşi, aşa cum spune Kate, nu au fost cei mai buni părinţi din lume, dar n-au fost nici răi şi nici ei nu îşi pot explica gestul fiului lor. Cei doi se mută cu fratele lui Kate şi cu familia lui, lucru care o nemulţumeşte pe soţia acestuia pentru că fiul ei este practic acaparat de Kate. Pe de altă parte, Kate şi Bill trec prin tot felul de emoţii: ba sunt mai uniţi ca niciodată, ba se învinovăţesc reciproc, ba chiar se urăsc.


Deşi pe mine nu prea mă atrag dramele şi filmele care nu prea au acţiune, ci se bazează pe "sentiment", Beautiful Boy mi s-a părut atât de bine realizat încât nu m-a plictisit şi chiar am vrut să văd cum vor reuşi Kate şi Bill să treacă peste această tragedie şi dacă mai au vreo şansă la fericire.
Un mare plus pentru actorii principali, Maria Bello şi Michael Sheen. Au fost atât de naturali, au avu o interpretare foarte emoţionantă, încât chiar mi-au transims durerea lor. Nota bene pentru regizorii români care se încăpăţânează să facă numai drame (vă ştiţi voi care sunteţi): emoţiile se transmit şi altfel decât să urli din toţi rărunchii sau să mormăi ceva ininteligibil.
Sursa foto: Google Images

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…