Treceți la conținutul principal

Book Review: Crossfire series by Sylvia Day
Bared to You  şi Reflected in You (2012)
EL James, păzea! Christian Grey are concurenţă serioasă. Recunosc că am citit şi eu pe sărite cărţile din seria Fifty Shades, dar nu prea am simpatizat cu personajele principale, mai ales că ştiam şi că fuseseră fanficuri Twilight la origine. Şi am şi eu limita mea de Edward şi Bella. Prima carte a seriei Crossfire apărut în iunie şi am citit-o după ce am găsit-o în recomandările unui forum.
Cărţile sunt cărţi erotice, nu are rost să ocolim subiectul şi nu sunt atât  de sclifosită încât să nu recunosc că în liceu am citit şi Sandra Brown sau că nu fac pe oripilata când îmi cade în mână o astfel de carte. Totuşi, prea puţine sunt care să îmi placă pentru că eu vreau să îmi placă şi personajele, nu doar scenele de sex. Unii spun că Sylvia Day s-a inspirat de la EL James, pentru că personajul Gideon Cross este unul asemănător cu Christian Grey şi pentru că seria Crossfire este tot o trilogie, ultima carte urmând să apară în primăvara lui 2013. Eu nu cred asta, pentru că în general aceste cărţi destinate publicului feminin au ca personaj central milionari sexy. Pentru că asemănările se opresc aici, din punctul meu de vedere.
Gideon Cross este un important om de afaceri din New York, care are relaţii pasagere cu femeile şi a fost logodit o singură dată în viaţa lui. El practic nu a iubit pe nimeni şi a creat un fel de scut în jurul său din cauza a ceva ce i s-a întâmplat în copilărie. La firma lui se angajează Eva, o tânără cu un trecut la fel de tulbure, care a fost abuzată sexual chiar de fratele ei vitreg. Atracţia dintre Eva şi Gideon este una instantane şi ân curând cei doi vor începe o relaţie, însă demonii trecutului le vor da de furcă. Eva are cu greu încredere în Gideon având în vedere trecutul lui şi toate femeile din viaţa lui, ca să nu mai spunem de coşmarurile pe care le are el noapte, încât o atacă în somn. Gideon rămâneo carte închisă pentru Eva şi uneori se întreabă şi ea dacă drgaostea ei este de ajuns pentru a-i deschide inima acstui bărbat.
Finalul cărţii Reflected in You vine cu o surpriză, aflăm ce i s-a întâmplat lui Gideon şi sunt foarte curioasă cum va evolua relaţia lor mai departe.
Mi-a plăcut Gideon pentru că deşi se vrea genul de personaj întunecat şi misterios şi are şi el ceva porniri de a controla viaţa Evei, totuşi nu este la fel de exagerat cum e Christian Grey. Eva iarăşi e o surpriză plăcută pentru că nu e chair atât de mămăligă cum e Anastacia şi îi ţine piept lui Gideon. De asemenea, Cary, cel mai bun prietenal Evei este un personaj foarte simpatic şi mi-a plăcut să citesc şi povestea lui.
Şi acum, vorbind despre lucrurile cu adevărat fierbinţi: scenele de sex. Ei bine, ele sunt foaaaarte detaliate şi des, dar fără toate rahaturile alea sado-maso despre care mie nu îmiplace nici măcar să citesc că de-aia avem cu toţii gusturi diferite.
Aşadar, dacă v-a plăcut Fifty Shades of Grey, trebuie neapărat să citiţi măcar prima carte şi o sunt sigură că vă va plăcea. Sau dacă nu, măcar puteţi face o comparaţie.
Din păcate, cărţile nu au apărut şi în limba română (deşi sper să se simtă vreo editură), dar pot fi găsite în varianta ebook şi de cumpărat pe site-uri străine şi....altfel.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…

Calendare de advent 2016 cu produse cosmetice

De mult îmi tot doresc să îmi cumpăr și eu un astfel de calendar, fiindcă mi se pare că poate fi foarte drăguț să descopăr cât o nouă surpriză în luna decembrie, mai ales că eu sunt obsedată în legătură cu tot ce ține de sărbătorile de iarnă. Problema este că majoritatea acestor calendare sunt destul de scumpe, mai ales că poate nu toate produsele mi-ar plăcea și aș prefera să îmi cumpăr ceva ce știu sigur că mi-ar plăcea. Cu toate acestea, calendarele de advet sunt foarte tentante, iar în Marea Britanie și în SUA există foarte multe calendare, de la aproape orice brand.
Unele au apărut pe piață încă din octombrie. În cele ce urmează, mă voi referi doar la cele existente la noi pe piață, fie online, fie în magazine fizice. Nu mă refer și la diferitele seturi de Crăciun care au apărut deja peste tot, pentru că sunt altceva, ci strict la calendare. Așadar, din câte știu, cam aceste calendare de advent au apărut sau vor apărea și la noi pe piață.
Calendar Advent 2016 by Douglas - produse…