Treceți la conținutul principal

Recenzie film: The Campaign (2012)


Regia: Jay Roach
Scenariu: Chris Henchy, Shawn Harwell
Distribuţia: Will Ferrell, Zach Galifianakis, Jason Sudeikis, Dylan McDermott, John Lithgow, Dan Aykroyd
Că tot începe campania electorală (din nou) peste 2 săptămâni, această comedie mi se pare numai bună de urmărit în această perioadă. Deşi este o satiră a vieţii de politician la prima vedere, cel mai trist mi se pare că toate aspectele astea despre care ar tebui să râdem se întâmplă din păcate în realitate.
Acţiunea filmului se petrece într-un mic colegiu din SUA. Acolo, doi oameni de afaceri, fraţii Moch, care urmăresc să facă profit cu costuri cât mai puţine, vor să îşi pună un candidat la alegerile parlamentare pentru a-i ajuta să îşi mute o fabrică din China în SUA cu tot cu muncitori. Cam Brady, cel care a fost congressman fără contracandidat în ultima perioadă este implicat în tot felul de scandaluri mediatice şi popularitatea lui este în scădere, aşa că fraţii Motch îşi îndreaptă atenţia spre Marty Huggins. Marty este fiul unui mare mahăr, dar este mai naiv de felul său şi niciodată nu a avut ambiţiile familiei sale pentru bani şi putere. La îndemnul tatălui său, Marty acceptă să candideze şi fraţii Motch pompează o mulţime de bani într-o campanie agresivă şi i-l trimit pe Tim Wattley, un tip uns cu toate alifiile şi amestru în arta manipulării ca să îi fie şef de campanie.
Din acest moment începe un război total între Cam şi Marty şi fiecare dintre ei va juca cât mai murdar pentru a pune mâna pe fotoliul de congressman. De fapt, nimic nu mai este sfânt pentru cei doi candidaţi, nici măcar propriile familii.


Will Ferrell şi Zach Galifianakis au fost savuroşi în rolurile lor de politicieni fără scrupule, iar Dylan Mcdermott s-a achitat cu brio de rolul lui de parazit fără inimă, aşa că această comedie mi se pare una foarte reuşită şi, aşa cum spuneam, îţi vine să râzi tocmai pentru că îţi dai seama că aşa ceva se întâmplă şi în realitate.
Sursa foto: Google Images

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…