Treceți la conținutul principal

Halloween Special: Beetlejuice (1988)


Regia: Tim Burton
Scenariu: Michael McDowell, Larry Wilson, Warren Skaaren
Distribuţia: Alec Baldwin, Geena Davis, Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O'Hara
Nu ar fi Halloween pentru mine dacă nu m-aş uita la filmele lui Tim Burton, aşa că veţi găsi probabil mai multe recomandări care îi poartă semnătura. Sigur, omul are un şablon din care nu iese şi pace şi cred că a cam arătat tot ce avea de arătat, însă nimeni nu îl întrece când e vorba de comedie neagră cu aspecte gotice. Atmosfera, costumele, machiajul şi personajele se potrivesc de minune pentru o seară mai "spooky".
dacă nu sunteţi familiarizaţi cu subiectul acestui film, iată-l pe scurt: Adam şi Barbara sunt un cuplu care ăşi restaurează casa visurilor lor, aflată într-un orăşel izolat. Cum nu au copii, casa este totul pentru ei şi aleg chiar să lucreze la ea în concediu în loc să plece undeva. Ghinionul lor este să moară într-un banal accident de maşină şi apoi se întorc în casă sub forma unor...fantome.

 Se pare că nu pot părăsi casa pentru următorii o sută şi ceva de ani, lucru greu de suportat, mai ales că locuinţa este cumpărată de familia Deetz. Aceştia sunt exact opusul lor. Charles e un om de afaceri cam tont şi aerian, iar soţia lui, Delia este o artistă neînţeleasă, snoabă şi înţepată.


 Aceasta, împreună cu decoratorul ei, Otho au planuri mari pentru casă, pe când lui Charles îi place aerul ei mai pitoresc. Charles are o fiică dintr-o primă căsnicie, pe Lydia, care este adolescenta tipică emo (deşi nu cred că acest cuvânt era cunoscut acum mai bine de 20 de ani). Se îmbracă în negru, este mereu deprimată şi, fiind atrasă de supranatural, este singura care poate vedea fantome.

Adam şi Barbara îşi doresc să îi alunge pe soţii Deetz din casă, însă nu sunt în stare să îi sperie ca lumea, aşa că se decid să îl cheme pe un personaj ciudat care susţine că se ocupă cu "exorcizarea viilor", şi anume pe Beetlejuice.

Deşi acesta ar fi trebuit să fie rezolvarea problemelor lor, se pare că Beetlejuice face mai mult rău decât bine şi se trezesc că nu mai pot scăpa de el.


Este un film care are o poveste foarte interesantă, personaje la fel de interesante şi mult umor. Preferata mea este scena cu cina la care soţii Deetz vor să se dea mari în faţa prietenilor cu fantomele lor (!) şi ajung cu toţii să fie posedaţi. Sigur, efectele speciale par foarte puerile astăzi, fiind atît de obişnuiţi cu ce se poate face acum pe calculator, dar asta nu înseamnă că filmul nu are farmecul lui.Michael Keaton este cel care se remarcă din rândul distribuţiei şi nu sunt singura care crede asta. Se vorbeşte mai nou de o continuare a acestui film, iar fanii spun pe net la unison că dacă Michael Keaton nu reia rolul lui Beetlejuice nu are rost să se mai obosească nimeni cu un film nou.

Sursa foto: Google Images

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…