Treceți la conținutul principal

Halloween Special: Beetlejuice (1988)


Regia: Tim Burton
Scenariu: Michael McDowell, Larry Wilson, Warren Skaaren
Distribuţia: Alec Baldwin, Geena Davis, Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O'Hara
Nu ar fi Halloween pentru mine dacă nu m-aş uita la filmele lui Tim Burton, aşa că veţi găsi probabil mai multe recomandări care îi poartă semnătura. Sigur, omul are un şablon din care nu iese şi pace şi cred că a cam arătat tot ce avea de arătat, însă nimeni nu îl întrece când e vorba de comedie neagră cu aspecte gotice. Atmosfera, costumele, machiajul şi personajele se potrivesc de minune pentru o seară mai "spooky".
dacă nu sunteţi familiarizaţi cu subiectul acestui film, iată-l pe scurt: Adam şi Barbara sunt un cuplu care ăşi restaurează casa visurilor lor, aflată într-un orăşel izolat. Cum nu au copii, casa este totul pentru ei şi aleg chiar să lucreze la ea în concediu în loc să plece undeva. Ghinionul lor este să moară într-un banal accident de maşină şi apoi se întorc în casă sub forma unor...fantome.

 Se pare că nu pot părăsi casa pentru următorii o sută şi ceva de ani, lucru greu de suportat, mai ales că locuinţa este cumpărată de familia Deetz. Aceştia sunt exact opusul lor. Charles e un om de afaceri cam tont şi aerian, iar soţia lui, Delia este o artistă neînţeleasă, snoabă şi înţepată.


 Aceasta, împreună cu decoratorul ei, Otho au planuri mari pentru casă, pe când lui Charles îi place aerul ei mai pitoresc. Charles are o fiică dintr-o primă căsnicie, pe Lydia, care este adolescenta tipică emo (deşi nu cred că acest cuvânt era cunoscut acum mai bine de 20 de ani). Se îmbracă în negru, este mereu deprimată şi, fiind atrasă de supranatural, este singura care poate vedea fantome.

Adam şi Barbara îşi doresc să îi alunge pe soţii Deetz din casă, însă nu sunt în stare să îi sperie ca lumea, aşa că se decid să îl cheme pe un personaj ciudat care susţine că se ocupă cu "exorcizarea viilor", şi anume pe Beetlejuice.

Deşi acesta ar fi trebuit să fie rezolvarea problemelor lor, se pare că Beetlejuice face mai mult rău decât bine şi se trezesc că nu mai pot scăpa de el.


Este un film care are o poveste foarte interesantă, personaje la fel de interesante şi mult umor. Preferata mea este scena cu cina la care soţii Deetz vor să se dea mari în faţa prietenilor cu fantomele lor (!) şi ajung cu toţii să fie posedaţi. Sigur, efectele speciale par foarte puerile astăzi, fiind atît de obişnuiţi cu ce se poate face acum pe calculator, dar asta nu înseamnă că filmul nu are farmecul lui.Michael Keaton este cel care se remarcă din rândul distribuţiei şi nu sunt singura care crede asta. Se vorbeşte mai nou de o continuare a acestui film, iar fanii spun pe net la unison că dacă Michael Keaton nu reia rolul lui Beetlejuice nu are rost să se mai obosească nimeni cu un film nou.

Sursa foto: Google Images

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…

Calendare de advent 2016 cu produse cosmetice

De mult îmi tot doresc să îmi cumpăr și eu un astfel de calendar, fiindcă mi se pare că poate fi foarte drăguț să descopăr cât o nouă surpriză în luna decembrie, mai ales că eu sunt obsedată în legătură cu tot ce ține de sărbătorile de iarnă. Problema este că majoritatea acestor calendare sunt destul de scumpe, mai ales că poate nu toate produsele mi-ar plăcea și aș prefera să îmi cumpăr ceva ce știu sigur că mi-ar plăcea. Cu toate acestea, calendarele de advet sunt foarte tentante, iar în Marea Britanie și în SUA există foarte multe calendare, de la aproape orice brand.
Unele au apărut pe piață încă din octombrie. În cele ce urmează, mă voi referi doar la cele existente la noi pe piață, fie online, fie în magazine fizice. Nu mă refer și la diferitele seturi de Crăciun care au apărut deja peste tot, pentru că sunt altceva, ci strict la calendare. Așadar, din câte știu, cam aceste calendare de advent au apărut sau vor apărea și la noi pe piață.
Calendar Advent 2016 by Douglas - produse…