Treceți la conținutul principal

Halloween Special: The Addams Family (1991)


Regia: Barry Sonnenfeld
Scenariu: Charles Addams, Caroline Thompson, Larry Wilson
Distribuţia: Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd, Christina Ricci
Atunci când vine vorba de Halloween, cea mai cunoscută familie de la care te-ai aştepta să facă un chef monstru este familia Addams. Totul a început ca o bandă desenată, apoi un serial în anii 1960. Se găsesc câteva filmuleţe pe YouTube şi chiar vi le recomand, pentru că sunt foarte reuşite.

Familia Addams este ceea ce am putea spune că sunt exact opusul oamenilor "normali". Le place tot ceea ce înseamnă durere, chin şi oroare. Au cea mai frumoasă casă în sensul că e bântuită tot timpul, nu doar de Halloween. Familia Addams este formată din părinţii Gomez şi Morticia, care sunt complet nebuni unul după altul, cei doi copii, Pugsley şi Wednesday, bunica, Lurch majordomul şi Thing, o mână care "umblă" de capul ei prin casă.

Singurul lucru care îi lipseşte lui Gomez pentru a-şi completa fericirea...adică nefericirea, este să îl aibă alături pe fratele lui Fester, care a dispărut de 25 de ani după o ceartă pe care au avut-o. Acest lucru îl speculează avocatul familiei, Tully, un parazit şi jumătate care nu visează decât la averea familiei Addams. O escroacă de la care Tully împrumutase bani, are un fiu pe nume Gordon care e leit Fester. Planul celor trei este ca Fester să se dea drept fratele lui Gomez şi să pună mâna pe toţi banii lui care se află închişi într-o criptă secretă sub casă. Nu întrebaţi de bănci, că familia Addams nu lucrează cu aşa ceva. Şi bine fac, de altfel.
Încă de la început, Wednesday şi Morticia miros că ceva nu e în regulă cu acest om care pretinde că e Fester, însă Morticia se preface că îl acceptă de dragul lui Gomez care se bucură ca un copil.

Bietului Gordon nu îi va fi deloc uşor să se adapteze în această familie de ţicniţi, dar cu ajutorul copiilor pe care începe să îi îndrăgească tot mai tare, Gordon va simţi că parcă totuşi e un Addams.
Regretatul Raul Julia şi Anjelica Huston fac cele mai bune roluri în acest film, după părerea mea. Gomez e la fel de nebun ca în benzile desenate, iar Raul Julia aduce şi un plus de eleganţă şi de şarm. Anjelica Huston e pur şi simplu superbă, foarte seducătoare şi sexy şi nu e de mirare că foarte multe femei aleg să se costumeze în personajul Morticia Addams de Halloween.


Dacă vă place filmul, vă recomand şi continuarea din 1993, Addams Family Values, dar chiar şi desenele animate pentru că sunt foarte amuzante şi puteţi descoperi o mulţime de alte personaje care fac parte din familia Addams.
Sursa foto: Google Images

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…