Treceți la conținutul principal

Halloween Special: Abraham Lincoln :Vampire Hunter (2012)

Una dintre sărbătorile mele preferate se apropie, aşa că m-am gândit să încerc să scriu o serie de articole dedicate Halloween-ului, fie că e vorba de filme, cărţi, muzică, dar poate şi altceva, cine ştie? Nu ştiu frecvenţa cu care le voi posta pentru că nu vreau să mă pun singură sub presiune. Pot să fie în final doar vreo 2-3 sau chiar vreo 10, depinde cum am timp şi inspiraţie. Pentru început, vă propun un film, cu menţiunea că nu mă uit la filme horror scârboase, aşa că tot ce vă voi propune va fi mai "soft".


Regia: Timur Bekmambetov
Scenariu: Seth Grahame-Smith
Distribuţia: Benjamin Walker, Dominic Cooper, Mary Elizabeth Winstead, Rufus Sewell
Din start o să vă spun că filmul nu e atât de rău precum pare. Sigur, există anumite goluri în scenariu şi poate că premiza nu e cea mai strălucită, însă per total e un film fantasy-liniuţă-acţiune chiar rezonabil datorită efectelor speciale foarte reuşite şi a modului de filmare.


Filmul urmăreşte viaţa celebrului preşedinte american, Abraham Lincoln, care în copilărie este martor la moartea mamei sale provocate de o creatură ciudată. Mai târziu, la maturitate, întâlneşte un bărbat suspicios pe nume Henry care îi povesteşte despre existenţa vampirilor şi care îl recrutează ca să fie ajutorul lui promiţându-i în schimb că îl va ajuta să răzbune moartea mamei sale.

Henry îl previne să nu îşi facă prieteni şi familie, pentru că aceştia vor fi vulnerabili în faţa pericolului, însă Abraham reia legătura cu cel mai bun prieten din copilărie, Will şi se îndrăgosteşte de o tânără pe nume Mary Todd.
Vestea de "vânător de vampiri" (care apropo, foloseşte o ditamai secure placată cu argint ha ha) i se duce repede în lumea vampirilor, iar Adam, cel mai puternic dintre ei devine duşmanul de moarte al lui Abraham.


În paralel, Abraham îşi construieşte cariera de politician militând pentru libertatea sclavilor negri şi se pare că celebrul război dintre Nord şi Sud a avut şi o componentă "vampirească".
A fost de-a dreptul îmbucurător să văd vampiri portretizaţi şi altfel decât acele fiinţe seducătoare şi misterioase cu acre eram obişnuită. Vampirii din timpul lui Lincoln sunt nişte creaturi perfect banale care nu au alt merit decât să se pot infiltra foarte bine în rândul oamenilor de rând.
Benjamin Walker nu mi se pare cea mai inspirată alegere pentru rolul principal, pentru că nu are prestanţa şi forţa necesară a unui adevărat vânător de vampiri. Deşi arată ameninţător de la distanţă cu acea pelerină lungă şi cu pălăria pe cap, are o faţă prea de copilaş. În schimb, Rufus Sewell nu m-a dezamăgit şi a fost perfect în rolul de "tata vampirilor".
Pentru o distracţie uşoară acasă cu mult popcorn mi se pare un film foarte potrivit.

Sursa foto: Google Images

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…