Treceți la conținutul principal

Recenzie film: The Moth Diaries (2011)
Regia: Mary Harron
Scenariu: Rachel Klein (roman), Mary Harron
Distribuţia: Lily Cole, Sarah Gadon, Sarah Bolger, Scott Speedman
Acest film se bazează pe o carte de succes cu acelaşi titlu şi care am înţeles că este destul de apreciată în cercurile fantasy. Deşi ca realizare mi-a plăcut felul în care se simte clar influenţa gotică pe care o regăsim în Dracula a lui Bram Stoker, era bine dacă renunţau totuşi la câteva clişee care au făcut filmul mult prea previzibil şi, prin urmare, i-a mai diminuat din suspans.
Acţiunea se petrece la o şcoală cu internat. Care şcoală se află într-un fost hotel destul de izolat, ceea ce îmi pare cam greu de crezut că mai există aşa ceva în State în zilele noastre. Clădirea este una veche, perfectă pentru un film horror, deşi eu aş încadra The Moth Diaries mai degrabă la genul thriller. Nu veţi vedea capete care se rostogolesc pe jos, nu sunt maţe care atârnă pe afară şi nici monştri cu chip de clovn ca la Stephen King, aşa că nu prea l-am perceput ca film horror. Revin la subiect. Rebecca şi Lucie( ca Lucy din Dracula, dar cu scriere diferită, v-aţi prins?) sunt cele mai bune prietene.

Tatăl Rebeccăi (care seamănă ciudat de mult cu Ellen Pompeo, încât îmi vine să-i tot spun Meredith) s-a sinucis, iar ea este cea care i-a găsit cadavrul.

Ca să treacă peste acest moment, Lucie a fost mereu cea care a încercat să o înveselească. Prietenia lor este pusă la încercare în momentul în care la şcoală apare o nouă  elevă, Ernessa. Fac o scurtă parantează. Voi aţi observat ce faţă de elf are fata asta cu ochii ăia cu formă ciudată şi cu guriţa aia mică? Nici nu avea nevoie de machiaj sau de altceva ca să pară o creatură de pe altă lume. Ştiu că-s răutăcioasă, însă chiar are nişte trăsături ciudate. Plus că se vede că tipa are aproape 1.80 m pentru că le domină cu înălţimea pe toate fetele din film.Închid paranteza.

 Între Lucie şi Ernessa se leagă imediat o prietenie strânsă, Lucie neglijându-şi prietena. Rebecca este extrem de geloasă ( gelozie care seamănă puţin cu o relaţie între două iubite, dacă e să fiu sinceră) şi bănuieşte că ceva e ciudat în legătură cu Ernessa.
În tot acest timp, noul lor profesor de engleză după care salivează toate fetele din şcoală studiază cu ele tocmai romanul lui Bram Stoker şi le mai şi recomandă o povestire gotică despre o vampiroaică.
Deja am spus prea multe, însă nu din vina mea. Acestui film pentru a fi bun îi lipseşte misterul. Dacă era după mine, Ernessa ar fi fost o tipă enervant de energică şi frumoasă, gen majoretă ahtiată după fotbalişti, ca Rebecca să pară puţin dusă cu pluta şi abia la final aş fi dezvăluit că biata Rebecca crezută nebună de toată lumea are dreptate şi Ernessa este o evil bitch. Pe când aşa...ajunge să vezi figura ciudată a lui Lily Cole pe ecran ca să îţi dai seama că nu aduce nimic bun.
The Moth Diaries este genul de film care prinde mai ales la publicul tânăr şi poate în special la fete pentru că este genul de thriller pe care l-ar urmări şi o puştoaică de 14 ani fără să aibă coşmaruri după. A fost destul de interesant şi mi-a plăcut ideea, cât şi tributul adus clar lui Dracula, însă putea fi făcut mai bine.

Sursa foto: Google Images

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…