Treceți la conținutul principal

Recenzie film: Comme un chef (2012) - The Chef


Regia: Daniel Cohen
Scenariu. Daniel Cohen
Distribuţia: Jean Reno, Michael Youn, Raphaelle Agogue
De foarte mult timp nu am mai văzut o comedie franţuzească care chiar să îmi placă, însă nu puteam rata acest film din mai multe motive. În primul rând, oricât de nepricepută aş fi eu în bucătărie (ba chiar detest să gătesc), îmi place să mă uit la emisiuni culinare şi la filmele cu tematică gastronomică. În al doilea rând, în rolul principal este actorul meu francez preferat. Pentru mine, Jean Reno este un actor complex, care se poate plia pe orice rol. E drept că şi figura îl ajută, pentru că ajunge să se uite urât ca să fie credibil în rol de asasin plătit (vezi Leon) sau ajunge să zâmbească tâmp ca să fie credibil şi în comedii.

În acest film, este urmărit parcursul a doi bucătari talentaţi care se află în puncte diferite ale carierei. Alexandre Lagarde are o experienţă vastă în domeniu culinar şi timp de 15 ani a păstrat constant 3 stele pentru restaurantul la care lucrează. Noul lui şef vrea să mai taie din costuri şi să îi impună să folosească semipreparate, ceea ce Alexandre nu poate accepta nici în ruptul capului. Şeful lui ştie că nu îl poate concedia pentru că are un contract beton, însă există o mică portiţă de scăpare: dacă restaurantul pierde o stea, Alexandre poate fi concediat. Problema cea mai mare este că Alexandre se află în pană de inspiraţie şi nu reuşeşte să creeze preparate noi, pentru că la restaurantele de lux meniul trebuie schimbat complet odată la câteva luni.
Jacky, în schimb, este un tânăr bucătar care nu acceptă indicaţii de la nimeni. Nici de la clienţi, nici de la şef, nici de la nimeni şi de aceea este concediat din toate restaurantele din oraş.

Iubita lui, care este şi însărcinată îi dă un ultimatum: ori îşi găseşte o slujbă de care să se ţină, oricare ar fi ea, ori îl părăseşte. Şi aşa ajunge Jacky să zugrăvească hotelul în care se află restaurantul idolului său, Alexandre Lagarde. Cum nu poate sta departe de bucătărie, Jacky ajunge repede în bucătăria maestrului şi cei doi încearcă să găsească o modalitate prin care restaurantul să îşi păstreze cele 3 stele în timp ce o frumoasă şi ciudată prietenie se leagă între ei.


Filmul este unul fără lucuri complicate, fără răsturnări de situaţie, în schimb este salvat de chimia dintre Jean Reno şi Michael Youn. Cei doi sunt foarte potriviţi în rolul mentorului şi al învăţăcelului şi este o plăcere să îi vezi împreună. Cea mai reuşită scenă mi s-a părut cea de la restaurantul în care merg "sub acoperire" ca să afle secretele bucătăriei moleculare.
Dacă vă plac comediile sau filmele cu tematică culinară sau pur şi simplu vreţi să-l vedeţi pe Jean Reno, atunci n-ar trebui să rataţi Comme un chef.

Sursa foto: Google Images


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…

Calendare de advent 2016 cu produse cosmetice

De mult îmi tot doresc să îmi cumpăr și eu un astfel de calendar, fiindcă mi se pare că poate fi foarte drăguț să descopăr cât o nouă surpriză în luna decembrie, mai ales că eu sunt obsedată în legătură cu tot ce ține de sărbătorile de iarnă. Problema este că majoritatea acestor calendare sunt destul de scumpe, mai ales că poate nu toate produsele mi-ar plăcea și aș prefera să îmi cumpăr ceva ce știu sigur că mi-ar plăcea. Cu toate acestea, calendarele de advet sunt foarte tentante, iar în Marea Britanie și în SUA există foarte multe calendare, de la aproape orice brand.
Unele au apărut pe piață încă din octombrie. În cele ce urmează, mă voi referi doar la cele existente la noi pe piață, fie online, fie în magazine fizice. Nu mă refer și la diferitele seturi de Crăciun care au apărut deja peste tot, pentru că sunt altceva, ci strict la calendare. Așadar, din câte știu, cam aceste calendare de advent au apărut sau vor apărea și la noi pe piață.
Calendar Advent 2016 by Douglas - produse…