Treceți la conținutul principal

Recenzie film: 10 Promises to My Dog (2008)


Regia: Katsuhide Motoki
Scenariu: Hare Kawaguchi, Yoshimitsu Sawamoto
Distribuţia: Rena Tanaka, Ryo Kase, Mayuko Fukuda
Dacă tot am citit zilele astea o carte care mi-a adus aminte de Japonia, am avut chef să văd şi un film japonez, primul film după Koizora, pe care l-am văzut acum vreo 2 ani. Sau să fie 3? În fine, uitasem cât de dramatice sunt filmele japoneze şi cum în aproape fiecare film este măcar câte o scenă care te face să plângi.
Dacă vă plac filmele cu câini, probabil aţi văzut Hatchiko. Eu încă nu l-am văzut, mi-a ajuns să văd un trailer de 2 minute şi ceva şi să plâng. La acest film n-am văzut trailer, m-a cucerit afişul filmului cu un căţel drăguţ, mi-am zis că probabil va fi ceva simpatic. Evident, m-am înşelat. Nu că n-a fost bun filmul, ci în privinţa faptului că n-o să dau drumul la ţâşnitoare.
Akari este o fetiţă de 14 ani care este foarte apropiată de mama ei, mai ales pentru că tată este un doctor care se chinuie să obţină un post cât mai bun aşa că face o mulţime de ore suplimentare. Într-o zi, în curtea casei lui Akari apare un căţeluş curios, de care fata se ataşează imediat şi îşi doreşte foarte mult să îi dea voie părinţii să îl ţină. Din păcate, tatălui lui Akari îi e frică de câini, aşa că nu se pune problema.
Mama lui Akari se internează într-o bună zi în spital şi se descoperă că este bolnavă de cancer. Pentru ca fetiţa să nu se simtă atât de singură, lui Akari i se permite că ţină căţelul care este de fapt o "ea" şi căreia îi pune numele Socks pentru că are lăbuţele pătate de parcă ar purta şosete.

Mama lui Akari îi spune fetei că Socks îi va fi cea mai bună prietenă, însă ele două trebuie să îşi facă reciproc 10 promisiuni pe care să le respecte neapărat.
Mai departe nu mă întind cu subiectul, însă o să vă spun că mi s-a părut un film foarte sensibil (doar e japonez, ce naiba!) despre prietenia dintre Akari şi căţeluşa ei, care îi va fi alături în toate momentele importante din viaţa sa. Adevărul este că, atunci când văd câte un astfel de film, îmi aduc aminte cât de important e să îţi iubeşti animalele. Un câine credincios nu te va trăda niciodată, pe când un om...nu ştiu zău ce să spun!

Aşa că dacă iubiţi câini, vă plac filmele cu animăluţe şi nu vă deranjează să consumaţi un bax de şerveţele de hârtie la vizionare, vă recomand cu mare drag acest film.
Sursa foto: Google Images

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…

Calendare de advent 2016 cu produse cosmetice

De mult îmi tot doresc să îmi cumpăr și eu un astfel de calendar, fiindcă mi se pare că poate fi foarte drăguț să descopăr cât o nouă surpriză în luna decembrie, mai ales că eu sunt obsedată în legătură cu tot ce ține de sărbătorile de iarnă. Problema este că majoritatea acestor calendare sunt destul de scumpe, mai ales că poate nu toate produsele mi-ar plăcea și aș prefera să îmi cumpăr ceva ce știu sigur că mi-ar plăcea. Cu toate acestea, calendarele de advet sunt foarte tentante, iar în Marea Britanie și în SUA există foarte multe calendare, de la aproape orice brand.
Unele au apărut pe piață încă din octombrie. În cele ce urmează, mă voi referi doar la cele existente la noi pe piață, fie online, fie în magazine fizice. Nu mă refer și la diferitele seturi de Crăciun care au apărut deja peste tot, pentru că sunt altceva, ci strict la calendare. Așadar, din câte știu, cam aceste calendare de advent au apărut sau vor apărea și la noi pe piață.
Calendar Advent 2016 by Douglas - produse…