Treceți la conținutul principal

Recenzie film: 10 Promises to My Dog (2008)


Regia: Katsuhide Motoki
Scenariu: Hare Kawaguchi, Yoshimitsu Sawamoto
Distribuţia: Rena Tanaka, Ryo Kase, Mayuko Fukuda
Dacă tot am citit zilele astea o carte care mi-a adus aminte de Japonia, am avut chef să văd şi un film japonez, primul film după Koizora, pe care l-am văzut acum vreo 2 ani. Sau să fie 3? În fine, uitasem cât de dramatice sunt filmele japoneze şi cum în aproape fiecare film este măcar câte o scenă care te face să plângi.
Dacă vă plac filmele cu câini, probabil aţi văzut Hatchiko. Eu încă nu l-am văzut, mi-a ajuns să văd un trailer de 2 minute şi ceva şi să plâng. La acest film n-am văzut trailer, m-a cucerit afişul filmului cu un căţel drăguţ, mi-am zis că probabil va fi ceva simpatic. Evident, m-am înşelat. Nu că n-a fost bun filmul, ci în privinţa faptului că n-o să dau drumul la ţâşnitoare.
Akari este o fetiţă de 14 ani care este foarte apropiată de mama ei, mai ales pentru că tată este un doctor care se chinuie să obţină un post cât mai bun aşa că face o mulţime de ore suplimentare. Într-o zi, în curtea casei lui Akari apare un căţeluş curios, de care fata se ataşează imediat şi îşi doreşte foarte mult să îi dea voie părinţii să îl ţină. Din păcate, tatălui lui Akari îi e frică de câini, aşa că nu se pune problema.
Mama lui Akari se internează într-o bună zi în spital şi se descoperă că este bolnavă de cancer. Pentru ca fetiţa să nu se simtă atât de singură, lui Akari i se permite că ţină căţelul care este de fapt o "ea" şi căreia îi pune numele Socks pentru că are lăbuţele pătate de parcă ar purta şosete.

Mama lui Akari îi spune fetei că Socks îi va fi cea mai bună prietenă, însă ele două trebuie să îşi facă reciproc 10 promisiuni pe care să le respecte neapărat.
Mai departe nu mă întind cu subiectul, însă o să vă spun că mi s-a părut un film foarte sensibil (doar e japonez, ce naiba!) despre prietenia dintre Akari şi căţeluşa ei, care îi va fi alături în toate momentele importante din viaţa sa. Adevărul este că, atunci când văd câte un astfel de film, îmi aduc aminte cât de important e să îţi iubeşti animalele. Un câine credincios nu te va trăda niciodată, pe când un om...nu ştiu zău ce să spun!

Aşa că dacă iubiţi câini, vă plac filmele cu animăluţe şi nu vă deranjează să consumaţi un bax de şerveţele de hârtie la vizionare, vă recomand cu mare drag acest film.
Sursa foto: Google Images

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…