Treceți la conținutul principal

Recenzie film:The Five-Year Engagement (2012)Regia: Nicholas Stoller
Scenariu: Jason Segel, Nicholas Stoller
Distribuţia: Jason Segel, Emily Blunt, Chris Pratt
În primul rând, să nu vă lăsaţi înşelaţi de trailer, aceasta nu este o comedie romantică. Filmul are scene amuzante, însă abordează relaţia celor doi protagonişti la un nivel mult mai profund decât pare la prima vedere.
Tom şi Violet (cât îmi place numele ăsta) sunt cuplul perfect. Deşi se cunosc doar de un an, sunt genul de cuplu care pe lângă faptul că se iubesc, se înţeleg perfect, ştiu fiecare ce gândeşte celălat şi toate acele lucruri pentru care merită invidiaţi.

Pasul firesc este ca Tom să o ceară de soţie pe Violet. Faptul că acel moment romantic se transformă într-un fiasco este primul semn că lucrurile nu vor merge prea lin în continuare.

 Sora lui Violet rămâne însărcinată cu un coleg de-al lui Tom, aşa că cei doi consideră că ar putea amâna puţin nunta. Pe urmă, bunica lui Violet moare, aşa că urmează o perioadă de doliu.

Cireaşa de pe tort este faptul că Violet primeşte un post la Universitatea din Michigan. Tom renunţă la postul lui de chef din San Francisco şi o urmează acolo pentru ceea ce trebuia să fie 2 ani de zile. În timp ce Violet are o carieră înfloritoare şi i se propune un post care ar putea deveni permanent, Tom se simte mizerabil la un fast food la care lucrează. Iubirea dintre Tom şi Violet va fi destul de puternică pentru a trece peste obstacolele care le apar în cale? Cât este dispus fiecare să renunţe pentru fericirea celuilalt?
Acest film ar fi fost unul destul de reuşit dacă nu s-ar fi lungit puţin cam mult. M-am uitat cam prima oră, după care recunosc că am sărit de la o secvenţă la alta pentru că mi se părea că nu se ajunge o dată la "miezul problemei". Într-un fel a fost bine, pentru că astfel toate piesele de puzzle care au dus la punctul de criză al relaţiei dintre Tom şi Violet s-au aşezat aşa cum trebuie. Nu este un film pe care îl recomand neapărat, poate dacă vă plac filmele gen "autopsia unei relaţii".
Sursa foto. Google Images

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…