Treceți la conținutul principal

Recenzie film: Brave (2012)


Regia: Mark Andrews, Brenda Chapman, Steve Purcell
Scenariu. Brenda Chapman, Mark Andrews, Steve Purcell, Irene Mecchi
Distribuţia: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson, Kevin McKidd
De câteva săptămâni am tot aşteptat să văd Brave,pentru că tot citeam pe net despre acest film că e deosebit, că are o altfel de eroină şi aşa mai departe. După vizionare, pot să spun că punctul forte al poveştii este eroina. Merida este o prinţesă scoţiană ieşită din comun. Nu îi place să respecte eticheta de la curte, n-o interesează bunele maniere sau poezia, în schimb îi place să călărească şi să tragă cu arcul, spre exasperarea mamei sale care vrea să facă din ea o doamnă. Când părinţii ei decid că a sosit timpul ca ea să se mărite şi îi cheamă pe peţitorii ei la curte, Merida caută să scape de măritiş, însă nu găseşte înţelegere la mama sa.
Supărată, Merida fuge în pădure, unde întâlneşte o vrăjitoare care îi dă o prăjitură fermecată şi îi spune că, dacă regina o va mânca, îşi va schimba părerea în privinţa măritişului. Ceea ce se şi întâmplă, însă nu aşa cum plănuise Merida. Regina se transformă într-un urs, iar Merida este disperată să o scoată din castel înainte ca regele, mare vânător de urşi, să o ucidă.
Din acest moment, subiectul a devenit plictisitor pentru mine. Am înţeles intenţia scenariştilor, de a le pune pe mamă şi fiică într-o situaţie extremă ca ele să poată în sfârşit să comunice şi să se înţeleagă una pe alta, dar în rest nu prea au fost faze prea amuzante urmărind aventurile Meridei şi a reginei transformate în urs prin pădure. Nici din punct de vedere al animaţiei nu am remarcat ceva deosebit, aşa că nu prea înţeleg de ce s-a făcut atât de mult tam-tam pe această temă. Da, arată bine, însă nu este ceva ce nu am mai văzut.
În concluzie, este un film de animaţie care pentru mine intră la categoria "mediocru", pentru că nu prea a reuşit să mă surprindă plăcut şi nici nu mi-a rămas în minte povestea.

Sursa foto: Google Images


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…