Treceți la conținutul principal

Recenzie film: Big Night (1996)


Regia: Campbell Scott, Stanley Tucci
Scenariu: Stanley Tucci, Joseph Tropiano
Distribuţia: Stanley Tucci, Tony Shalhoub, Marc Anthony, Minnie Driver, Isabella Rossellini, Liev Schreiber, Ian Holm, Allison Janney
Vă place mâncarea italienească? Dar muzica italienească vă place? Atunci filmul acesta este pentru voi. Nu se întâmplă nimic deosebit, se încadrează perfect la genul "slice of life" şi dacă nu concepeţi să vă uitaţi la filmele fără o poveste anume şi fără un final clar, atunci nu vă apucaţi de el.
Totul se petrece într-un mic restaurant italian, deţinut de doi fraţi veniţi din Italia care au şi nişte nume cât se poate de sugestive: Primo şi Secondo.

Primo este un bucătar excepţional, însă toată pasiunea lui este investită în procesul de gătire a mâncării. Nu suportă să fie criticat de americanii care habar n-au cum e bucătăria italienească cu adevărat şi nu concepe să renunţe la anumite feluri din meniu doar pentru a tăia din cheltuieli. De asemena, este atras de Anna, florăreasa de la care ia florile pentru restaurant, însă este prea timid ca să facă primul pas. Secondo, fratele lui mai mic nu are talentul creator al lui Primo, în schimb el este cel care se chinuie să ţină restaurantul pe picioare şi reprezintă partea raţională a acestei perechi ciudate. Pe cât de timid e Primo cu femeile, pe atât de dezgheţat e Secondo, care are relaţii cu două femei, Phyllis şi Gabriella. Phyllis e americancă şi încearcă să treacă peste diferenţele de cultură şi de background dintre ei, pe când Gabriella e italiancă şi ştie cum e să te chinui să răzbaţi în America atunci când eşti imigrant.
Cum restaurantul nu merge prea bine, Secondo vine cu ideea să organizeze o cină deosebită şi ascultă de patronul restaurantului concurent care îi promite că va convinge un renumit cântăreţ de jazz să vină să cânte în restaurantul lor.
Scena cinei pregătite cu migală de Primo, Secondo şi singurul lor angajat, un chelner cam ameţit pe nume Cristiano este piesa de rezistenţă a filmului, pentru că, pe lângă fapul că vi se va face o poftă nebună de mâncare, vă veţi aminti ce înseamnă cu adevărat să iei masa cu cineva.

 Mâncarea nu este un simplu nutrient, nu suntem vaci care rumegă iarbă pe un câmp. Mâncarea devine linatul care poate detensiona atmosfera încărcată, care poate aduce zâmbete pe buzele tuturor sau care ne poate da acel sentiment de comuniune.
Totul este asezonat cu muzică italienească, de la mama ei, cântată de interpreţi cunoscuţi ai genului: Louis Prima şi Claudio Villa.
Stanley Tucci este unul dintre actorii mei preferaţi, aşa că sunt subiectivă în privinţa prestaţiei sale, mai ales că a contribuit şi la scenariu şi la regie. Oricum, chimia lui cu Tony Shalhoub este evidentă. Scena de final este una fără replici şi nu are nevoie de aşa ceva. Iar tânărul Marc Anthony în rolul chelnerului Cristiano că va smulge câteva zâmbete cu siguranţă.

Sursa foto: Google Images


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…