Treceți la conținutul principal

Recenzie film: Burlesque (2010)Regia: Steve Antin

Scenariu: Steve Antin

Distribuţia: Cher, Christina Aguilera, Eric Dane, Cam Gigandet, Peter Gallagher, Kristen Bell, Stanley Tucci, Dianna Agron

Niciodată n-am fost fana filmelor musical. Îmi veneau în minte filmele alea vechi, pe care le urmărea mama când eram eu mică şi nu suportam ca la fiecare 5 minute să cânte cineva de parcă erau într-un afurisit de film de Disney, ugh! Ei bine, cam încep să îmi schimb părerea.De când am intrat în rândul oamenilor civilizţi acum un an şi am HBO pe cablu (că eu sunt mai oldschool aşa, nu stau toată ziua cu nasul în laptop), am început să mă uit la tot felul de filme când n-aveam ce face. Aşa m-am uitat la Chicago şi chiar mi-a plăcut. Pe urmă, zilele astea, într-o după-amiază în care zăceam (la propriu) pe canapea şi încercam să îmi fac puţin vânt cu un evantai, m-am uitat la Burlesque. Şi ce să vezi? M-am uitat până la capăt şi mi-a plăcut.

Bine, nu are cea mai originală poveste şi finalul este al naibii de previzibil, în schimb toate costumele alea cu paiete, machiajul de scenă, numerele de dans m-au cucerit. Este vorba despre Ali, o fată din Iowa  care ajunge la New York visând să devină dansatoare. Ea se angajează întâi ca şi chelneriţă într-un club select, Burlesque, unde fetele susţin numere care seamănă cu cele de cabaret. Şefă acolo este Tess, la rândul ei o fostă artistă, care ştie să le conducă pe fete cu o mână de fier, dar şi să fie alături de ele atunci când au nevoie. Problema lui Tess o constituie o ipotecă pusă pe club, pe care nu ştie cum să o mai plătească şi faptul că Marcus, un tip bogat vrea să cumpere Burlesque cu orice preţ. Ali îşi face un prieten în persoana lui Jack, un barman care e compozitor în timpul liber şi care o lasă să stea în apartamentul lui până se pune pe picioare. Din păcate, Jack are o logodnică. Cu toate acestea, îi place Ali şi nu îi convine deloc că Marcus îi dă târcoale. Ali insistă pe lângă Tess să o lase să facă parte din show, spre invidia lui Nikki, vedeta clubului, care nu concepe ca altcineva să îi ia locul, mai ales că reiese că Ali ştie şi să cânte foarte bine şi astfel clubul este luat cu asalt de clienţi cu buzunarele pline.

Deşi mi-a plăcut povestea, nu ştiu dacă Christina Aguilera a fost cea mai fericită alegere pentru rol. Nu am ceva cu ea ca persoană, doar că niciodată nu mi-a plăcut vocea ei. Una este să ai o voce puternică şi cu totul altceva să ţipi pur şi simplu, ori mie aşa mi se pare că face. În fine, să zicem că numerele muzicale sunt bune, în schimb la partea de actorie...slaaab. Ştie cum e cu mimica, cu expresivitatea şi cu limbajul corpului, că doar asta face orice cântăreţ în videoclipuri, în schimb modul în care îşi spune replicile este pur şi simplu banal şi plictisitor. Cher, în schimb, e grozavă în rolul lui Tess. Mereu am avut o afinitate pentru ea şi întotdeauna mi-a plăcut mai mult ca actriţă decât ca şi cântăreaţă (nu din cauza vocii, ci a genului muzical).Cam Gigandet este....Păi ...Ei bine...L-am tot văzut în filme şi nu l-am băgat în seamă. După scenele alea cu pijamaua şi prăjiturelele (vedeţi voi ce şi cum), wow. Lăsând la o parte calităţile fizice, mi s-a părut oricum amuzant şi simpatic în rolul lui Jack. O altă surpriză plăcută a fost Stanley Tucci, pe care pur şi simplu îl ador în orice film, iar când interpretează roluri de homosexual, îţi vine să îl iei la tine acasă şi să nu-l mai laşi să plece. Vă amintiţi cum era în The Devil Wears Prada. Şi am revăzut recent filmul Julie&Julia, unde juca rolul soţului Juliei. Pur şi simplu emană căldură şi afecţiune pe ecran.Kristen Bell, în schimb, nu mi s-a părut alegerea cea mai bună pentru rolul lui Nikki. Nu este destul de rea. Nikki ar trebui să fie o adevărată bitch, în schimb Bell pare mai mult un copil răsfăţat.În concluzie, dacă vă plac musicalurile, Burlesque este ceea ce americanii numesc "feel good movie". E bun pentru o seară între fete sau când ai chef să te înveseleşti puţin cu un bol mare de popcorn în faţă.

Sursa foto: Google Images


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…