Treceți la conținutul principal

Recenzie carte: Am numărul tău de Sophie Kinsella


Anul apariţiei: 2012
Editura: Polirom
Colecţia: Chic
Titlu original: I've Got Your Number
Preţ: câştigată la un concurs
Număr pagini: 463
Coincidenţa face ca în ultima perioadă să citesc două cărţi ale aceleiaşi autoare. Am numărul tău este o carte pe care am câştigat-o la un concurs organizat de Polirom, cărora le mulţumesc că au fost atât de drăguţi şi m-au contactat ei ca să le trimit adresa mea, pentru că eu uitasem să mai verific şi ştiţi cum e Facebook-ul. Deşi am bifat să am toate update-urile de la toate paginile ce le urmăresc, uneori nu îmi apar unele postări.

În fine, hai să nu vă plictisesc. Oricât mi-ar fi plăcut Fata fantomă, cea mai recentă carte citită de mine, Am numărul tău o depăşeşte cu mult. Personajele mi se par mai simpatice, mi-e mai uşor să mă ataşez de ele, iar povestea este pur şi simplu delicios de amuzantă. Mulţi oameni "cultivaţi" mi-ar spune că îmi pierd timpul cu astfel de lecturi şi mai bine aş citi ceva mai elevat, bla , bla , bla. Nu mă interesează ce cred alţii, mie îmi plac cărţile mele chick-lit şi nu vreau să renunţ la ele. Na! Acum am scos limba, doar că nu puteţi vedea :P Poppy Wyatt (să trecem peste numele cam stupid) este logodită cu Magnus, un tip super-inteligent şi se află pe ultima sută de metri cu pregătirile de nuntă. La petrecerea burlăciţelor, îşi pierde inelul de logodnă şi îi este furat telefonul aşa că, disperată cum e, găseşte un mobil înntr-un coş de gunoi de la hotelul unde avusese petrecerea. Telefonul îi aparţine fostei asistente a lui Sam Roxton, un director de la o firmă de consultanţă. Ca să aibă un telefon în cazul în care este sunată de cineva în privinţa inelului, Poppy se roagă de Sam să o lase să folosească telefonul cu promisiunea că îi va transmite toate mesajele pe care le primeşte. Şi aşa, Poppy ajunge fără să vrea asistenta lui Sam şi află toate detaliile vieţii lui de om de afaceri extrem de ocupat. Cu timpul, Poppy descoperă şi că Sam are totuşi simţul umorului, că îi pasă şi de altceva decât de afacerile lui şi că are o logodnică cam temperamentală. În schimb, Magnus nu prea mai este logodnicul ideal, mai ales după ce intră în scenă şi părinţii lui, ambii nişte genii după cum se pare, care nu prea sunt de acord cu relaţia lui Magnus cu Poppy.

Este o lectură foarte plăcută şi, prin natura ocupaţiilor lor, n-am putut să nu îi compar pe Poppy şi Sam cu Becky şi Luke (între noi fie vorba, cred că s-ar putea ca Sophie Kinsella să fie cam repetitivă atunci când vine vorba de personaje). Poppy e o variantă mai raţională a lui Becky. Sigur, şi ea îl bagă pe Sam în tot felul de încurcături pentru că se apucă să răspundă la mailuri în numele lui, dar măcar îşi dă seama când întinde coarda. Sam e tot om de afaceri extrem de coupat ca şi Luke, însă e mai relaxat, mai cald şi mai afectuos decât acesta. Aşadar, Poppy şi Sam mi se par un cuplu chiar reuşit şi mi-a plăcut să citesc micile lor mesaje scrise pe telefonul buclucaş.

Cartea face parte din colecţia Chic şi poate fi găsită la preţul de aproximativ 38 de lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…