Treceți la conținutul principal

Recenzie serial: Dallas (2012)Ca mai toţi românii, şi eu am urmărit Dallas cu religiozitate şi ţin minte că străzile erau efectiv pustii pentru că toată lumea era adunată în faţa televizorului atunci când se difuza. Nu mai ţin minte toate întâmplările (nici n-aş avea cum, după 350 de episoade), dar am reţinut esenţialul şi de aceea eu mă alătur celor care spun că noul Dallas, cu noua generaţie nu face de ruşine predecesorul său. Cel puţin până acum, după două episoade.

Dallas pentru mine a însemnat întotdeauna multă dramă, lumea complicată a afacerilor şi aventuri fierbinţi. Cine se aşteaptă la mai mult să se uite la alt serial. Dallas este soap-opera la un nivel înalt, dacă vreţi. Toate aceste ingrediente le-am regăsit urmărind primele episoade şi de aceea am bifat serialul pe lista mea de urmărit în continuare.

În primul rând, ca realizare e foarte ok. Avem ferma, avem multe cadre afară, deci e clar că nu s-au folosit doar de studio la filmări, iar asta înseamnă o investiţie. Apoi, faptul că deşi s-a cam "reciclat" intriga din serialul original nu văd în asta un lucru rău. Mereu mi-a plăcut o rivalitate seriosă între fraţi (în cazul de faţă verişori), iar JR şi Bobby cred că au adus asta pe micile ecrane mai bine ca oricine. Ei bine, această rivlitate este prezentă acum la Christopher şi John Ross, fii celor doi şi este dusă şi un pas mai departe de afaceri şi Southfork, pentru că apare în peisaj şi Elena, fosta iubită a lui Christopher care e acum cu John Ross.Faptul că actorii din vechea gardă sunt prezenţi este un mare plus. Accentul nu este pus pe ei, evident, dar asta nu înseamnă nici că au doar rol decorativ. S-a găsit un echilibru foarte bun în implicarea vechilor personaje.Iar JR o fi el bătrân şi bolnav, tot mai are acelaşi zâmbet diabolic pe care îl iubim cu toţii.Distribuţia tânără mi se pare destul de bine aleasă. Jesse Metcalfe este cunoscut publicului din Desperate Housewives şi Passions, în ambele seriale având rol de băiat bun, ceea ce îl face foarte potrivit pentru rolul fiului lui Bobby. Josh Henderson a avut mai multe roluri mai mari sau mai mici prin seriale, iar acesta este cel mai important de până acum şi se achită cu brio. Îmi place că se achită cu brio de rolul lui John Ross,un veritabil urmaş al lui JR după cum veţi vedea chiar din primul episod. Singura care mi-e cam antipatică este Jordana Brewster, în rolul Elenei, fata menajerei de la Southfork, care a copilărit cu băieţii Ewing şi are relaţii cu amândoi. Mi s-a părut prea...banală, ca să fie centrul unui triunghi amoros. Poate o să îmi mai schimb părerea.Cam astea ar fi primele concluzii după vizionarea primelor două episoade. Şi nişte episoade foarte concentrate. S-au întâmplat atât de multe, că mi-ar mai lua încă pe atât să vă povestesc. Maşinaţiile din lumea petrolului, jocurile murdare şi poveştile de dragoste care nu sunt ce par a fi s-au întors.Pe mine m-a prins noul Dallas şi s-ar putea să placă multora. Dar dacă sunteţi fani hardcore Dallas şi nu concepeţi să vedeţi alteceva decât originalul, lăsaţi-o baltă.Sursa foto: Google Images

http://www.youtube.com/watch?v=PV8O7qaENfk

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…