Treceți la conținutul principal

Recenzie film: The Lucky One (2012)Regia: Scott Hicks

Scenariu: Will Fetters, Nicholas Sparks(roman)

Distribuţia: Zac Efron, Taylor Schilling,Blythe Danner

Romanele lui Nicholas Sparks sunt ca prăjiturelele de ciocolată pe care le mănânci când te simţi deprimat. Ştii exact ce primeşti, ştii că ce gust vor avea şi ştii cum te simţi după. Şi probabil că de aceea e pe val la Hollywood când e vorba să se mai facă un film de dragoste cu final previzibil şi cu scene lacrimogene pentru care ai nevoie de şerveţele. Cum nu am citit cartea (şi nici nu am de gând, pentru că nu mă pasionează Sparks în mod deosebit), mă voi referi strict la aceatsă ecranizare.

Logan e un fost soldat din marină care se întoarce acasă după mai multe misiuni. Din ultima, a scăpat cu viaţă din calea unui proiectil pentru că se aplecase să ridice o poză de pe jos. Stupid, ştiu. Rezistaţi în continuare. Poza era a unei fete drăguţe cu mesajul simplu "ai grijă de tine". Pentru că gestul de a ridica poza i-a salvat viaţa şi pentru că nu se poate acomoda în familia surorii sale având în vedere că suferă de stres post-traumatic(nu s emenţionează, dar bag mâna în foc că de aceea are reacţiile pe care le are), pleacă în căutarea fetei din poză. Pe jos. Şi merge. Şi merge. Şi merge. Ca s-o scurtez, Zac Efron merge al naibii de mult în filmul ăsta. Lucru bun, dacă te uiţi la mersul lui din spate. :D Luând ca reper fundalul pozei, ajunge cumva în orăşelul în care locuieşte fata. Se numeşte Beth şi are o şcoală de dresaj/pensiune pentru câini pe care o conduce împreună cu mama ei, Ellie. Logan nu ştie cum să îi explice că vrea să îi de înapoi poza şi Beth presupune că se interesează de slujba de îngrijitor la şcoala de dresaj. În lipsă de altceva şi pentru că îi ţine tovărăşie câinele lui drag, Zeus, Logan acceptă slujba şi îşi închiriază o căsuţă dărăpănată. Beth e cam reticientă în privinţa lui, dar Ellie îl place imediat, mai ales că se apucă să le repare toate stricăciunile  de pe acasă. Logan află mai multe despre viaţa lui Beth: că e divorţată, că are un fiu pe nume Ben şi că poza găsită de el a fost a fratelui ei, tot puşcaş marin, care a muri în misiune. Beth îi simte lipsa şi e furioasă pentru că nu ştie cum a murit, adică dacă n- murit în zdar. Fostul soţ al lui Beth, Keith devine repede gelos pe Logan, mai ales că încet-încet se înfiripă o relaţie între ei şi încearcă tot felul de şiretlicuri prin care să îl îndepărteze pe Logan.

Aş vrea să spun că e un film de dragoste deosebit, cu multe scene meorabile şi cu o chimie bună între actori, însă nu este cazul. Singura scenă care mi-a plăcut foarte mult este cea în care logan îl acompaniază la pian pe Ben, care cântă la vioară pentru prima dată în public la un recital.

Zac Efron nu mi-a spus nimic în filmul ăsta. Mi-a plăcut în Charlie St Cloud şi în 17 Again,nu e tocmai un actor prost, dar aici...Cumva mi se părea că Logan ar trebui să fie un personaj mai profund care îşi vindecă rănile psihice din război alături de Beth şi Ben şi asta ar presupune o gamă întreagă de emoţii care nu sunt transmise. Taylor Schilling mi s-a părut cam enervantă, cam cum e Anna Paquin, parcă se străduieşte prea tare să joace ceva şi nu îi iese. Singura care mai salvează filmul e Blythe Danner, având un rol simpatic de mamă ironică şi pusă pe şotii.

Recomandat numai dacă vreţi neapărat să vă uitaţi la un film siropos.

http://www.youtube.com/watch?v=Wyzk7wpwC7A&feature=fvwrel

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…