Treceți la conținutul principal

Recenzie film:Chronicle(2012)-filmul săptămânii la MediaşRegia: Josh Trank

Scenariu: Max Landis, Josh Trank

Distribuţia: Dane DeHaan, Alex Russell, Michael B Jordan, Anna Wood

Dumnezeule, încă un film care se vrea filmat în genul "documentar". Mă cam irită filmarea asta dintr-un singur unghi. Parcă m-aş uita la un reality show şi locul unui reality show e la tv, nu într-o sală de cinema. Nu?

Filmul începe cam abrupt cu puştiul ăsta, Andrew care îşi cumpără o cameră video şi începe să îşi filmeze viaţa. Ca într-un vlog plictisitor despre viaţa jalnică a unui adolescent ratat. Nu mă înţelegeţi greşit, eu n-am fost o tipă populară în şcoală, aşa că ştiu ce rău e să se ia de tine cineva tot timpul, să se râdă de tine şi să fii bătaia de joc a altora. Tocmai de aia mă întreb de ce mama naibii ar vrea cineva să filmeze aşa ceva? Să ai o amintire despre cât de naşpa au fost anii de liceu?

Divaghez. Deci Andrew şi Matt merg la o petrecere, evident cu camera după ei. Acolo, Steve, unul dintre tipii populari (cred) le spune că vrea să le arate ceva ciudat ca să filmeze. Acel ceva ciudat e practic o groapă mare în pământ din care se aud nişte sunete ciudat. Cei trei băieţii se decid să coboare în ea să vadă despre ce e vorba. Pentru că de ce să nu te bagi într-o groapă din care vin sunete ciudate noaptea, nu?În groapa aia e ceva, un soi de cristale ciudate sau ceav. Şi....cut. Filmarea sare direct la dimineaţa de a doua zi şi băieţii noştri fac experimente cu o minge de baseball pe care o pot controla cu puterea minţii. Adică aşa, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic, doar în fiecare zi te trezeşti că ai nişte puteri speciale, nu?Probleme vor apărea curând, pentru că puterile astea noi sunt mai greu de controlat decât au crezut ei şi vor fi şi ceva consecinţe.Cel mai afectat va fi Andrew, îmbătat de putere şi ajuns la un punct critic după moartea mamei sale, rămas cu un tată violent.Prietenia lui cu Matt va fi pusă la grea încercare.Cred că am cam exagerat săptămâna trecută cu filmul ăla cu Dwayne Johnson, pentru că uite că se poate mult mai rău.Din punctul meu de vedere, Chronicle e o completă pierdere de timp. Scenariul e aiurea, distribuţia nu îmi spune nimic şi nici măcar subiectul nu mă atrage. Este un film cu buget redus şi se vede. După vreo oră de tâmprenii din astea, mi-a plăcut cât de cât finalul, dar asta tot nu suplineşte felul în care a fost construită acţiunea filmului

Filmul rulează la Cinema Mediensis în perioada 4-10 mai de la orele 16.00, 18.30 şi 21.00. Nerecomandat minorilor sub 15 ani.

Sursa foto: Google Images

http://www.youtube.com/watch?v=i-M5Qx57_UU

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…