Treceți la conținutul principal

Recenzie film: The Iron Lady (2011)Regia: Phyllida Lloyd

Scenariu: Abi Morgan

Distribuţia: Meryl Streep, Jim Broadbent, Alexandra Roach,Iain Glen

După lupte seculare care au durat  câteva luni, m-am uitat şi eu la Iron Lady, deşi nu mă interesează politica deloc şi nu ştiam nimic despre Margareth Tatcher, doar că a fost prim-ministru. Şi trebuie să spun că, deşi nu mi-a plăcut filmul, Meryl Streep nu m-a dezamăgit şi înţeleg de ce a luat iar Oscarul. Nu ştiu cum se poate transpune aşa în pielea personajelor ei, e ceva ce ţine de mult mai mult decât de machiaj, de schimbarea vocii sau de accentul britanic.

Despre film nu pot spune prea multe. E vorba despre Margareth Tatcher la bătrâneţe, care are tot felul de flashback-uri despre viaţa ei, cum a ajuns din fiica unui băcan cea mai importantă femeie din politica Marii Britanii. Între timp, s-a căsătorit cu iubirea vieţii ei, Denis, un bărabt diametral opus ei: mereu cu zâmbetul pe buze şi pus pe glume şi care acceptă că ea va pune mereu cariera înainte lui şi a celor doi copii ai lor.

Sinceră să fiu, m-a cam dezamăgit ideea asta cu flashback-urile pentru că, eu fiind cineva care nu ştie nimic despre Thatcher, n-am aflat mare lucru. Mi-ar fi plăcut o detaliere a vieţii ei în locul momentelor de la bătrâneţe, în care îşi închipuia că vorbeşte cu soţul ei mort. Am înţeles că scopul filmului era să o mai umanizeze pe "doamna de fier", însă pe mine nu m-a interesat deloc acest aspect.În schimb, pentru Meryl Streep merită să te uiţi la orice. E doar umila mea părere de amatoare de filme şi atât. Şi, până la urmă, scenele cu Denis sunt foarte simpatice. Exact ca un cuplu de bătrânei care se tachinează pentru că încă se mai iubesc. Ceilalţi actori mă tem că nu prea se remarcă, pentru că ăsta nici nu a fost scopul filmului. Personajul lui Streep a fost menit să strălucească şi exact asta şi face.

http://www.youtube.com/watch?v=IKPltuiEVJ8&feature=fvwrel

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…