Treceți la conținutul principal

Recenzie film: Bel Ami (2012)Regia: Declan Donnellan, Nick Ormerod

Scenariu: Guy de Maupassant (roman), Rachel Bennette

Distribuţia: Robert Pattinson, Christina Ricci, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas

Cum săptămâna aceasta nu am avut timp de filme şi chiar îmi pare rău că n-am apucat să pezint nici filmul săptămânii la Mediaş, măcar m-am uitat la un film pe care îl aşteptam de anul trecut. Am citit romanul lui Maupassant şi mi-a plăcut mult la momentul respectiv pentru că Georges Duroy mi s-a părut un personaj mereu actual fiindcă în orice societate din orice perioadă vor exista oameni care sunt gata să facă orice pentru a se ridica din sărăcie şi pentru a ajunge undeva. Mă bucur să vă spun că filmul măcar respectă acţiunea romanului, fără înflorituri , fără final modificat şi fără astfel de "floricele" caracteristice la Hollywood.

Georges Duroy este un băiat de la ţară, care a luptat în armată şi care acum nu îşi găseşte rostul.Marele lui noroc este că se întâlneşte cu un fost coleg ofiţer, Forrestier, care a ajuns un om bogat şi care lucrează la un cunoscut ziar francez. Din milă, Forrestier îl invită la cină, unde George o cunoaşte pe frumoasa lui soţie, Madeleine şi pe prietenele ei. Madeleine este o femeie foarte inteligentă şi conştientă că trăieşte într-o lume a bărbaţilor, însă ştie foarte bine că pentru a-şi atinge scopurile trebuie să îl împingă de la spate pe soţul ei. Ea îi propune să îl angajeze pe Georges la ziar ca să scrie despre aventurile lui în deşert şi chiar se oferă să îl ajute cu articolul. Până la urmă, Madeleine este cea care transformă experienţele lui Georges într-un articol foarte "artistic" şi chiar îi dă câteva sfaturi bune. Îl previne că nu o interesează rolul de amantă şi îi spune că prietenea ei, Clotilde îl place şi are soţ mai mereu plecat şi că, dacă vrea să ajungă cineva trebuie să o cucerească pe Virginie Walters, pentru că soţul ei este un o influent.Georges îi ascultă sfaurile orbeşte şi, în curând articolele lui au succes şi i se măreşte leafa, începe o aventură cu Clotilde şi se asigură că e şarmant cu toate doamnele neglijate de soţii lor.

Nu vreau să spun ce se întâmplă mai departe, în caz c nu ştiţi despre ce e vorba, pot doar să spun că Georges este atras în tot acest iureş cu înalta societate şi cu banii, încât uită să fie OM înainte de toate şi să mai asculte şi de inima lui.Robert Pattinson nu mi s-a părut cea mai bună alegere pentru rol, pentru că ar fi trebuit să joace rolul unui tip extrem de şarmant, acesta fiind principalul lui atu, însă nu reuşeşte. Trebuia ca noi, spectatorii, să simpatizăm cu Georges în prima parte a filmului în ciuda tuturor uneltirilor sale, dar asta nu s-a întâmplat şi ştii de la bun început că Georges Duroy ăsta e o lichea când îl vezi aşa, cu dinţii încleştaţi şi cu privirea aia maniaco-depresivă. Pe Christina Ricci nu mi-o puteam imagina în rolul zglobiei Clotilde, însă m-am înşelat şi chiar a fost preferata mea din tot filmul. De asemenea, Uma Thurman face şi ea un rol bun.

De remarcat şi decorurile şi costumele, se vede că s-a lucrat cu atenţie, iar faptul că s-a filmat în Budapesta mi se pare un mare plus.De recomandat dacă vă plac filmele de epocă sau dacă v-a plăcut romanul lui Guy de Maupassant.

Sursa foto: Google Images

http://www.youtube.com/watch?v=HlFlZVLG46c

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…

Calendare de advent 2016 cu produse cosmetice

De mult îmi tot doresc să îmi cumpăr și eu un astfel de calendar, fiindcă mi se pare că poate fi foarte drăguț să descopăr cât o nouă surpriză în luna decembrie, mai ales că eu sunt obsedată în legătură cu tot ce ține de sărbătorile de iarnă. Problema este că majoritatea acestor calendare sunt destul de scumpe, mai ales că poate nu toate produsele mi-ar plăcea și aș prefera să îmi cumpăr ceva ce știu sigur că mi-ar plăcea. Cu toate acestea, calendarele de advet sunt foarte tentante, iar în Marea Britanie și în SUA există foarte multe calendare, de la aproape orice brand.
Unele au apărut pe piață încă din octombrie. În cele ce urmează, mă voi referi doar la cele existente la noi pe piață, fie online, fie în magazine fizice. Nu mă refer și la diferitele seturi de Crăciun care au apărut deja peste tot, pentru că sunt altceva, ci strict la calendare. Așadar, din câte știu, cam aceste calendare de advent au apărut sau vor apărea și la noi pe piață.
Calendar Advent 2016 by Douglas - produse…