Treceți la conținutul principal

Recenzie film: The Avengers (2012)Regia: Joss Whedon

Scenariu: Joss Whedon, Zak Penn, Stan Lee (comics), Jack Kirby (comics)

Distribuţia: Robert Downey Jr, Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Samuel L Jackson, Gwyneth Paltrow

Cred că aproape fiecăruia din noi îi place un film bun cu un supererou. Şi ce poate fi mai bun decât un supererou? Exact, o şacă întreagă. Eu am avut şi avantajul să văd filmul cu ochi proaspeţi pentru că nici nu am citit benzile desenate şi nici nu am văzut alte filme cu personajele Marvel, aveam idee de ele doar din trailerele de la precedentele filme. Mă aşteptam să nu înţeleg mare lucru din acţiune, dar n-am avut probleme pentru că nu se pune accentul pe trecutul supereroilor.

Povestea este un clasică a acestui gen: cei de la NASA, mai precis organizaţia SHIELD au descoperit o energie extraterestră care reprezintă totodată şi un portal către o altă planetă. Loki (zeul ăla din cultura scandinavă sau whatever) reuşeşte să treacă prin portal şi fură energia respectivă (care e sub forma unui cub luminos) cu intenţia la fel de clasică de a domina Terra. Ce le-o fi plăcând atât planeta noastră nu ştiu. Sau ba ştiu, că după ce scapi de oamenii de pe ea, Terra e un loc mişto.În fine. Loki se foloseşte de energia respectivă pentru a-l controla pe agentul Barton şi pe un doctor de la laboratorul SHIELD care să îl ajute cu planurile sale.Agentul Fury îşi dă seama că singura modalitate pentru a scăpa de Loki este să refacă echipa Avengers, practic toţi nişte supereroi. El o contactează pe Văduva Neagră pentru a-l ajuta. Echipa este formată din Iron Man (bogătaş, egocentric,extrem de inteligent), Captain America (soldat rămas îngheţat timp de 70 de ani şi astfel dobândind superputeri) şi Hulk (un doctor expus din greşeală la raze gamma).Cei 4 îl capturează dubios de repede pe Loki şi apare şi fratele lui, Thor în peisaj. Thor (zeu scandinav alea-alea) iubeşte planeta noastră şi vrea să o protejeze aşa că se alătură echipei Avengers. Singura problemă cu echipa asta este că membrii ei nu prea se au la inimă, lucru de care Loki vrea să profite pentru a-i dezbina.La început, mă cam enervu scenele statice, de dialog dintre personaje. Nu ştiam de ce are filmul peste 2 ore şi apoi am văzut că nu sunt numai bătăti şi efecte speciale, ci şi scene în care personajele noastre se ceartă. Mult. Mă gândeam că la ce trebuie atâta vorbărie, dar apoi mi-am dat seama că scopul era ca să le cunoaştem mai bine caracterul. În filmele de acţiune, de multe ori nu ştim mai nimic despre personajele principale pentru că se pune accentul doar pe ceea ce fac. În The Avengers, în schimb, începi să le cunoşti firea şi cam şti la ce să te aştepţi din partea lor, ce vor spune sau ce vor face.

Distribuţia este una reuşită, sunt actorii care au apărut şi în filmele anterioare în pielea acestor personaje (mise pare că doar Mark Ruffalo e nou în peisaj). Cei care mi-au furat ochii sunt, cu siguranţă, Robert Downey Jr şi Mark Ruffalo. Downey e mereu ironic, mereu pus pe glume şi incredibil de arogant, aşa cum îi stă cel mai bine, iar Ruffalo mi s-a părut mereu genul de actor care străluceşte în rolurile secundare şi se pricepe să îşi construiască personajele. Având în vedere că nu e un pachet de muşchi, nu ştiam cum ar putea fi el Hulk, însă mi-am dat seama că reuşeşte să redea exact personalitatea pe care m-aş fi gândit că o are Hulk, chiar dacă nu are şi fizicul necesar. Pe lângă actori, îmi place şi regia lui Joss Whedon. Tipul se pricepe când e vorba de lucruri supranaturale şi nu mă refer aici doar la serialul Buffy, spaima vampirilor.

The Avengers are de toate: acţiune, multe scene haioase, o distribuţie bună, un scenariu închegat, este filmul la care poţi merge şi cu gaşca de prieteni şi cu iubitul sau iubita, pentru că se găseşte câte ceva din fiecare pentru toată lumea.

Sursa foto: Google Images

http://www.youtube.com/watch?v=tY9DnBNJFTI

Comentarii

  1. filmul asta vreau sa-l vad cand iese in calitate buna xD can barely wait for it. but I'll suffer a bit for it xD

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile care contin cuvinte obscene sau sunt mesaje tip spam vor fi sterse imediat.

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…