Treceți la conținutul principal

Recenzie serial : Titanic (2012)El de fapt nu e serial, săracul, dar fiind vorba despre o miniserie, presupun că tot aici se încadrează. Anul acesta este anul Titanicului. Având în vedere că duminică sunt fix 100 de ani de la scufundarea vasului din 1912, anul acesta am avut parte de o relansare a capodoperei( da măi, e o capodoperă) lui James Cameron şi de o miniserie produsă în Anglia. Nu mă obosesc să vă scriu actorii, pentru că n-am auzit de ei şi dacă nu eşti pasionat de televiziunea britanică mă îndoiesc că au vreo relevanţă pentru cineva. Aşa mi-s eu mai incultă de felul meu, ce vreţi?

Am înţeles că miniseria are 4 episoade. Eu am văzut 3, că atâtea au apărut deocamdată. Şi alea pe sărite. Mă aşteptam la mai mult. Nu mă aşteptam la ceva pe măsura filmului, nici actorii nu-mi displac, în schimb scenariul mi se pare varză. Ideea cred că le-a părut bună în teorie, însă practica le-a dat bătăti de cap. Avem o mulţime de personaje, din toate clasele sociale: nobili, bogătaşi, servitori, servitorii bogaţilor, oameni săraci lipiţi pământului, cam tot ce vrei. Scenariştii s-au gândit ei să prezinte scufundarea Titanicului din perspective diferite, în funcţie de personaje. Adică, în primul episod am urmărit scenele cu o familie a nu ştiu cărui lord care avea o soţie înfumurată de nu-i ajungeai nici cu prăjina la nas. Ei aveau o fată mai emancipată de felul ei pentru acea periodă şi s-a îndrăgostit de un tip care nu corespondea standardelor părinţilor. Pe urmă, servitorii celor de la clasa I au micile lor ciondăneli, întocmai ca şi stăpânii. Pe urmă, alt tip care se tot dă bine pe lângă lordul despre care v-am zis (scuze că n-am reţinut nici un nume) spre disperarea nevestei care nu suportă să-l vadă cât e de linguşitor. Pe urmă Guggenheim care era pe vas cu o amantă din Franţa pe care toate doamnele o evitau. Buf, aisbergul şi vedem că relaţiile dintre personajele de până acum sunt total diferite decât credeam, odată aflate în faţa morţii.Episodul doi: o luăm de la început cu călătoria, de data asta cu o familie săracă ce se strecoară pe vas în căutarea unei vieţi mai bune în America. Un italian ce se angajează chelner pe vas şi flirtează cu o servitoare. Inginerii şi constructorii Titanicului care se ceartă în privinţa numărului de bărci de salvare. Buf, aisbergul, la revedere.Şi tot aşa. Cred că în fiecare episod, vom vedea scufundarea Titanicului din perspectiva diferitelor personaje, iar la final vedem cine a supravieţuit şi cine nu. Pe mine personal m-au cam plictisit scenele repetitive, multitudinea de personaje (de aceea nici nu am reţinut cum îi cheamă) şi faptul că ştiam deja că episodul se va încheia după ce vasul se loveşte de aisberg.

Eu una nu recomand această miniserie, nu mi se pare cu nimic diferită faţă de restul filmelor care au ca temă Titanicul. Eventual, numai dacă sunteţi fani înrăiţi şi vă pasionează tot ce are legătură cu catastrofa din 1912.

P.S. Apare şi Dragoş Bucur în rolul lui Peter Lubov.

http://www.youtube.com/watch?v=bcxYZqR7mJ4

Comentarii

  1. Pe mine nici „Titanic"-ul lui Cameron nu m-a dat pe spate, deşi la prima vizionare mi-au plăcut atât scenariul, cât şi actorii, efectele, muzica (oricum, l-am văzut de vreo 4-5 ori, de când s-a dat liber la difuzarea lui pe TV). În definitiv, totul este centrat în jurul catastrofei din 1912 şi oricâte filme s-ar face pe tema ei, oricâte poveşti ar fi imaginate, deznodământul e acelaşi. Nu ştiu dacă aş avea răbdare să urmăresc şi miniseria, deşi nu se ştie niciodată ce surprize aş putea avea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca merita sa urmaresti miniseria, pentru ca nu aduce chiar nimic nou.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile care contin cuvinte obscene sau sunt mesaje tip spam vor fi sterse imediat.

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…