Treceți la conținutul principal

My Week with Marilyn (2011)Am stat şi am analizat filmele nominalizate la Oscar anul acesta şi am ales evident filmul biografic despre Marilyn. Glumesc, n-am analizat nimic, m-am uitat doar la trailere. În fine. Am rămas extrem de dezamăgită şi nu prea înţeleg de ce a fost Michelle Williams nominalizată. Nu am nimic cu ea, nu mi se pare că nu are talent sau că e o actriţă bună, mă cam lasă rece. Oricum, Michelle, îmi pare rău pentru tine, dar tu nu eşti Marilyn aşa cum eu nu-s papa Benedict.

Filmul se bazează pe cartea lui Colin Clark, tipul care se pare că a lucrat pe platourile de filmare de la "Prinţul şi dansatorea". Din păcate, filmul este realizat clar dintr-o perspectivă subiectivă, doar cea a lui Colin, pentru că se pune accentul dor pe relaţia dintre Marilyn pentru o perioadă foarte scurtă. Pe lângă faptul că Michelle nu e o femme fatale aşa cum era Marilyn, nu are nimic asemănător cu ea, privirea inocentă, vocea şoptită, absolut nimic. Şi când faci un film biografic, păi de transformi. Meryl Streep ştie cum se face treaba, nu?

Practic, tot filmul vedem cum Colin este prins şi el în mrejele vedetei americane, deşi o curtase pe o fată din echipa de producţie (Emma Watson). În plus, mai avem şi câteva scene în care Marilyn interacţionează cu ceilalţi membri ai distribuţiei.Kenneth Branagh joacă rolul lui Sir Laurence Olivier şi face o treabă excelentă, deşi din punct de vedere fizic nu mi se pare că au nimic în comun. În schimb, redă temperamentul marelui actor. E ciudat că un mare actor joacă un alt mare actor, nu? Din discuţiile lui Olivier cu Colin rezultă că actorul chiar o admira pentru că a reuşit să răzbată la Hollywood şi credea că e mult mai puternică decât pare. Soţiei sale, Vivien Leigh (Julia Ormond) îi era teamă că se va îndrăgosti de ea. Permiteţi-mi să mă îndoiesc sincer şi să pun aceste lucruri pe seama îndrăgostelii de puştan a lui Colin. Din informaţiile citite pe internet şi în biografii, Marilyn  a detestat să lucreze cu Olivier pentru că ea nu avea încredere destulă să joace cu el şi nu reuşea decât să îl enerveze cu tărăgănelile de la filmări. Nu prea cred că Olivier o iubea prea tare după toate astea.

Un rol secundar are şi Dame Judy Dench în rolul lui Dame Sybil Thorndike. Din film se pare că venerabila actriţă era mai îngăduitoare cu Marilyn şi o credea talentată. În privinţa asta, nu ştiu, nu am citit şi altceva.

Per total, am fost dezamăgită şid e scenariu şi de interpretarea lui Michelle Williams. Mă aşteptam la lucruri noi, aspecte inedite ale personalităţii lui Marilyn şi n-am avut parte de nimic, decât de lucrurile cunoscute: bombă sexy pe ecran şi bombă nucleară în particular, îndopată cu pastile şi băutură, fără să i se exploreze puţin caracterul.

Dacă sunteţi pasionaţi ca şi mine de M.M. şi vreţi un film biografic bun, vă recomand cu căldură miniseria Blonde (2001), care s-a difuzat şi la noi pe Hallmark. Actriţa Poppy Montgomery mi se pare o Marilyn mult mai credibilă şi mai apropiată de realitate, plus că miniseria tratează toată viaţa lui Marilyn, nu doar o scurtă perioadă. Scenariul s-a bazat pe o carte scrisă de Joyce Carol Oates, aşa că şi ăsta e un mare plus. Am căutat un trailer, se pare că e de negăsit, însă mai multe informaţii găsiţi pe imdb.
Comentarii

  1. [...] este al doilea film “de Oscar” de anul trecut pe care l-am vizionat, după My Week With Marilyn. Mă cam feresc de filmele foarte premiate, pentru că, de multe ori, sunt dezamăgită de ceea ce [...]

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile care contin cuvinte obscene sau sunt mesaje tip spam vor fi sterse imediat.

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…