Treceți la conținutul principal

Don't Bother to Knock (1952)Am avut din nou dorinţa să revăd filmele din colecţia mea Marilyn Monroe, cumpărate acum vreun an şi ceva cu Dilema Veche (dacă nu mă înşel). Marilyn este actriţa mea preferată dintre cele vechi, aşa cum pentru unele femei este Audrey Hepburn. După ce am terminat cu acele filme, mi-am dorit să văd şi alte filme mai importante ale ei şi m-am apucat se săpături pe net.

Acest film este una dintre rarele ocazii în care Marilyn a abordat un rol dramatic şi nu este atât de cunoscut şi de apreciat, se pare că toată lumea o ţine minte cu rolul ei de blondă prostuţă din comedii. Subiectul acestui thriller nu este unul deosebit şi de aceea şi filmul este destul de scurt, doar de vreo 75 de minute, însă mie interpretarea lui Marilyn mi s-a părut superbă. Actriţa joacă rolul lui Nellie, o fată drăguţă care este angajată la insistenţele unchiului ei de o familie pe post de babysitter pentru o seară.

În acest timp, în restaurantul hotelului în care are loc toată acţiunea filmului are loc o mică dramă, Jed Towers, un pilot cinic este părăsit de iubita lui, Lyn Lesley (Anne Bancroft) pentru că femeia nu-l crede capabil de compasiune sau de sentimente de vreun fel. Supărat, Jed o observă de la fereastra camerei sale pe Nellie. Fata se îmbrăcase cu hainele femeii pentru care lucra, purta bijuteriile ei şi folosea parfumul ei, probabil într-o formă disperată de a trăi viaţa perfectă a acesteia. Jed o sună pe Nellie, iar ea îl invită în cameră. Se pare că Jed îi aminteşte de iubitul ei, Phillip, care a murit în război. În timpul vizitei lui Jed, Bunny, fetiţa de care avea grijă Nellie, se trezeşte şi o dă de gol că este de fapt doar babysitter. Nellie îi povestise lui Jed că stă la hotel cu sora ei şi soţul acesteia. În alte dăţi, Jed ar fi trimis-o undeva pe o fată mincinoasă ca Nellie, dar bărbatul vrea să îşi demonstreze lui însuşi că poate avea încredere în oameni şi că nu e atât de cinic, aşa cum credea fosta lui iubită.

Însă, Nellie se pare că nu e tocmai o fată normală. Unchiul ei, care e şi liftier la hotel vine să vadă dacă totul e în ordine cu ea şi secretele din trecutul ei vor ieşi la iveală.

Nu vreau să dezvălui prea multe, însă pot să săun că Marilyn interpretează de minune rolul unei femei labile psihic. De la expresia feţei, la tonul vocii şi la gesturi, ea portretizează perfect un personaj pe care numai că nu scrie cu litere luminoase "pericol".

Recomand acest film pasionaţilor de filme clasice şi fanilor lui M.M.

http://www.youtube.com/watch?v=R9Vg9aUQsbI

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…

Calendare de advent 2016 cu produse cosmetice

De mult îmi tot doresc să îmi cumpăr și eu un astfel de calendar, fiindcă mi se pare că poate fi foarte drăguț să descopăr cât o nouă surpriză în luna decembrie, mai ales că eu sunt obsedată în legătură cu tot ce ține de sărbătorile de iarnă. Problema este că majoritatea acestor calendare sunt destul de scumpe, mai ales că poate nu toate produsele mi-ar plăcea și aș prefera să îmi cumpăr ceva ce știu sigur că mi-ar plăcea. Cu toate acestea, calendarele de advet sunt foarte tentante, iar în Marea Britanie și în SUA există foarte multe calendare, de la aproape orice brand.
Unele au apărut pe piață încă din octombrie. În cele ce urmează, mă voi referi doar la cele existente la noi pe piață, fie online, fie în magazine fizice. Nu mă refer și la diferitele seturi de Crăciun care au apărut deja peste tot, pentru că sunt altceva, ci strict la calendare. Așadar, din câte știu, cam aceste calendare de advent au apărut sau vor apărea și la noi pe piață.
Calendar Advent 2016 by Douglas - produse…