Treceți la conținutul principal

Clubul soţiilor nr 2 de Jane Moore


Anul apariţiei: 2008
Editura: Polirom
Colecţia: Chic
Titlu original: The Second Wives Club
Preţ: 10 lei de pe elefant.ro
Număr pagini: 490
Îmi place mereu când am câte o surpriză plăcută din partea unei cărţi "uşurele" care se dovedeşte  a fi mai porfundă decât la prima impresie. Am profitat din nou de nişte reduceri de la elefant şi am achiziţionat această carte din colecţia Chic de la Polirom cu doar 10 lei (şi pe pagina editurii este la acelaşi preţ).

Îmi plac mult cărţile chick-lit şi de abia aştept să îmi încropesc o mică bibliotecă doar cu cărţile mele preferate, pe care am de gând să o ţin în dormitor. Niciodată n-am vrut să îmi etalez cărţile, mi se pare ceva intim şi nu vreau să vadă musafirii preferinţele mele literare. Sunt ciudată, ştiu. Plus că citesc seara, înainte de culcare, în pat, aşa că mi se pare logic. Deja m-am gândit să dau o tură prin magazinele de mobilă second hand să caut o piesă de mobilier cu mai multe rafturi pe care să o vopsesc roz, ca să se asorteze cu cărţile mele colorate. Ar fi colţişorul meu din dormitor, în locul unei măsuţe de toaletă, pentru care nu am loc. Despre asta, spre vară, după ce ne zugrăvim apartamentul.

În fine, revenind la carte. Totul începe cu 4 femei care au devenit prietene pentru că le leagă un singur lucru: sunt căsătorite cu bărbaţi divorţaţi, deci sunt soţiile numărul 2. Aşa că se întrunesc într-un fel de club la cafeneaua lor preferată şi îşi povestesc necazurile şi problemele, pentru că nu au cu cine altcineva să vorbească. Allison este căsătorită cu Luca, un italian care are o fostă soţie la fel de italiancă, în sensul că e o adevărată scorpie care îl stoarce de bani şi care îl şantajează cu ameninţarea că nu îl va mai lăsa să îşi vadă cei doi băieţi pe care îi au împreună. În toate aceste dispute, Allison iese mereu în pierdere pentru că Luca se simte vinovat că şi-a abandonat băieţii (aşa consideră el) şi de multe ori aleargă într-un suflet la fostă care foloseşte mereu copii drept pretext. Tot la fosta aleargă mereu şi James, soţul lui Julia, dar din alte motive. Julia e genul de femeie care şi-a pregătit un adevărat arsenal pentru a pune mâna pe un bărbat cu bani: e frumoasă, găteşte demenţial şi e expertă în pat, aşa că practic i-a luat minţile lui James. Bărbatul şi-a părăsit soţia şi s-a însurat  cu Julia. Problema este că Julia nu îşi doreşte copii, iar James vrea o familie, aşa că fosta soţie e mereu prezentă în viaţa lui sub motivaţia că "sunt doar prieteni". Fiona nu are problema asta. Soţul ei, David şi fosta lui soţie sunt la cuţite, pentru că ea nu poate accepta faptul că el şi-a refăcut viaţa după divorţ şi ea nu, aşa că îl aţâţă pe fiul lor, Jake, împotriva mamei vitrege. Şi să nu uităm de Susan, femeia care a făcut greşeala să înceapă o relaţie cu Nick, un proaspăt văduv care încă mai păstrează deosebit de vie amintirea soţiei moarte şi o tratează pe Susan ca pe menajeră şi dădaca fiicei lui, Milly, cu care mai face ocazional şi sex.

Pe parcursul cărţii, vom vedea cum evoluează aceste relaţii, cum femeile se schimbă şi se maturizează şi ele şi vom vedea dacă fostele sunt într-adevăr atât de scorpii. Vă spun doar atât: nu toate cele 4 cupluri vor supravieţui grelei încercări care este "prima soţie". Pe mine chiar m-a captivat cartea şi am citit-o într-o zi şi un pic şi nu e chiar subţirică.

M-am şi gândit ce fostă soţie aş fi eu. Dacă acum câţiva ani aş fi fost o scorpie cum e soţia lui Luca (şi din cauza vârstei, evident) şi aş fi căutat să îi fac un iad viaţa fostului meu soţ, acum aş fi ca soţia lui James. Aş păstra relaţii amiabile şi dacă s-ar întoarce la mine şi eu l-aş mai vrea, bine, dacă nu, nu.

De abia aştept să mai găsesc şi alte titluri din colecţia Chic la preţ redus, aşa că îmi voi mai întregi colecţia.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…