Treceți la conținutul principal

Valentine de Adriana Trigiani


Anul apariţiei: 2012
Editura: Litera
Colecţia: Lira
Preţ:12 lei
Număr pagini: 430
Această carte a apărut cu revista Joy pe luna februrie. Soţul meu a insistat mult să mi-o cumpere, ştiind cât de mult îmi plac cărţile de dragoste şi mă bucur că a făcut-o. După titlu, şi având în vedere că s-a dat cadou la un număr de februrie al revistei, mă aşteptam la ceva legat de Ziua îndrăgostiţilor, ceva kitchos şi siropos, dar mă bucur să raportez că m-am înşelat.

Întotdeauna mi-a plăcut mult universul acesta al micilor afaceri de familie. M-am uitat la filmul Mes@j pentru tine şi am citit Librăria iubirii, tocmai pentru că în ambele cazuri era vorba despre nişte femei care se zbat că conducă micile lor librării într-o lume dominată de marile lanţuri de magazine.

Ei, aşa e şi cu Valentine, o tânără care munceşte cot la cot cu bunica ei într-un mic magazinaş de pantofi pentru mirese realizaţi manual, pe comandă. Firma de pantofi Angelini are în spate o tradiţie de peste 100 de ani şi a aparţinut familiei unor emigranţi italieni în America. Valentine este singura din familie atrasă de acest meşteşug şi se zbate să salveze micuţa afacere din pragul falimentului. Scenele în care este descrisă realizarea pantofilor pot părea plictisitoare, însă mie mi-au plăcut enorm.

Ca în orice roman de dragoste, Valentine cunoaşte un bărbat, pe Roman, care este bucătar şi şi-a deschis de curând propriul restaurant. Evident, şi descrierea preparatelor care ies din mâinile lui Roman mi-au lăsat gura apă.

Şi un alt motiv pentru care mi-a plăcut mult Valentine, este faptul că am avut ocazia să mai aflu câte ceva despre cultura italienescă. Autoarea se fereşte de clişeele tipice (femei zgomotose şi bărbaţi macho) , dar confirmă oarecum altele (italienii se pricep la gătit şi la prelucrat pielea).

Cartea  apărut la editura Litera. Momentan, costă 28 de lei la reducere de la 35, aşa că merită să o luaţi cu revista Joy la preţul de 12 lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…