Treceți la conținutul principal

Valentine de Adriana Trigiani


Anul apariţiei: 2012
Editura: Litera
Colecţia: Lira
Preţ:12 lei
Număr pagini: 430
Această carte a apărut cu revista Joy pe luna februrie. Soţul meu a insistat mult să mi-o cumpere, ştiind cât de mult îmi plac cărţile de dragoste şi mă bucur că a făcut-o. După titlu, şi având în vedere că s-a dat cadou la un număr de februrie al revistei, mă aşteptam la ceva legat de Ziua îndrăgostiţilor, ceva kitchos şi siropos, dar mă bucur să raportez că m-am înşelat.

Întotdeauna mi-a plăcut mult universul acesta al micilor afaceri de familie. M-am uitat la filmul Mes@j pentru tine şi am citit Librăria iubirii, tocmai pentru că în ambele cazuri era vorba despre nişte femei care se zbat că conducă micile lor librării într-o lume dominată de marile lanţuri de magazine.

Ei, aşa e şi cu Valentine, o tânără care munceşte cot la cot cu bunica ei într-un mic magazinaş de pantofi pentru mirese realizaţi manual, pe comandă. Firma de pantofi Angelini are în spate o tradiţie de peste 100 de ani şi a aparţinut familiei unor emigranţi italieni în America. Valentine este singura din familie atrasă de acest meşteşug şi se zbate să salveze micuţa afacere din pragul falimentului. Scenele în care este descrisă realizarea pantofilor pot părea plictisitoare, însă mie mi-au plăcut enorm.

Ca în orice roman de dragoste, Valentine cunoaşte un bărbat, pe Roman, care este bucătar şi şi-a deschis de curând propriul restaurant. Evident, şi descrierea preparatelor care ies din mâinile lui Roman mi-au lăsat gura apă.

Şi un alt motiv pentru care mi-a plăcut mult Valentine, este faptul că am avut ocazia să mai aflu câte ceva despre cultura italienescă. Autoarea se fereşte de clişeele tipice (femei zgomotose şi bărbaţi macho) , dar confirmă oarecum altele (italienii se pricep la gătit şi la prelucrat pielea).

Cartea  apărut la editura Litera. Momentan, costă 28 de lei la reducere de la 35, aşa că merită să o luaţi cu revista Joy la preţul de 12 lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…