Treceți la conținutul principal

Toast (2010)Zilele acestea am făcut multe recenzii la filme pentru că am intrat într-o perioadă în care iarna mă deprimă. După ce trec sărbătorile, zăpada nu mă mai bucură, este doar prilej de alunecuş şi gheaţă şi drumul până la serviciu şi acasă este o corvoadă. Aşa că, zilele acestea mohorâte mi se par toate la fel şi seara, când ajung acasă, îmi fac un ceai sau ciocolată caldă şi mă tolănesc pe canapea la un film.

Nu ştiu cum am ajuns să mă uit la Toast. A fost un film destul de bun, deşi personajul principal m-a scos din sărite. Cică este bazat pe viaţa lui Nigel Slater care e nu ştiu ce bucătar cunoscut în UK. Whatever, dacă nu e Jamie Oliver degeaba se mai chinuie.

Totul începe în anii '60, într-un orăşel tipic britanic. În familia Slater lucrurile sunt foarte tradiţionaliste: tatăl merge la muncă, iar mama este casnică. Însă spre deosebire de alte mame, mama lui Nigel nu ştie să gătească mai deloc. Toate tentativele ei de a găti ceva se transformă în eşecuri şi până la urmă ajunge să facă pâine prăjită. Pentru Nigel, acest lucru este de o importanţă crucială, copilul salivând de-a dreptul la pozele din cărţile de bucate şi îşi doreşte să guste şi el tot felul de mâncăruri care nu provin dintr-o conservă.

Din nefericire, doamna Slater moare din cauza unei afecţiuni la plămâni, iar Nigel şi tatăl lui rămân singuri. Nu că asta ar fi ceva neobişnuit, dacă s-ar înţelege bine. În schimb, tatăl şi fiul par fi de acord să se certe mereu.

Cum au rămas singuri şi nici domnul Slater nu se preicepe la treburi gospodăreşti, angajează o menajeră, pe doamna Potter (Helena Bonham Carter-genială în acest rol, ca de obicei). Doamna Potter e mai din topor aşa, şi acest lucru îl deranjează pe Nigel, la fel cum îl deranjează şi faptul că femeia pare să îi facă avansuri tatălui său. Nigel se hotărăşte să îl câştige pe tatăl lui cu mâncare gătită, dar doamna Potter i-o ia înainte şi pe deasupra mai e şi o bucătăreasă excelentă.

După ce trec anii şi doamna Potter face deja parte din viaţa lor, tatăl lui Nigel o ia de soţie. Concurenţa dintre el şi mama lui vitregă persistă, iar Nigel îşi doreşte să devină un bucătar mai bun decât ea.

A fost un film destul de drăguţ, doar că nu am putut empatiza cu personajul principal. Sigur, e dureros să îţi pierzi un părinte, normal că nu vrei să vezi cum acesta e înlocuit de altcineva, dar Nigel se purta foarte urât cu mama lui vitregă în loc să se bucure că tatăl lui a găsit pe cineva care să aibă grijă de el. De altfel, chiar a fost un scandal în UK când a apărut filmul, pentru că adevărata doamnă Potter avea şi ea copii şi aceştia au fost indignaţi de portretul făcut mamei lor în film.

De văzut mai ales pentru atmosfera anilor '60, care pentru mulţi dintre noi este o mare necunoscuă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…