Treceți la conținutul principal

Washington Square de Henry JamesAm ajuns şi la cea de-a doua carte primită în comanda de la elefant.ro Ultima nu o s-o mai prezint, pentru că este vorba despre volumul "Plumb", al lui George Bacovia, poetul meu de suflet. Probabil că dacă aveam cât de cât talent literar aş fi scris ceva asemănător.

Revin acum la Henry James. Recunosc că nu ştiam prea multe despre autor, nu i-am citit şi alte romane, deşi am auzit de el că este unul dintre cei mai apreciaţi autori americani. "Washington Square" este un roman din tinereţe, care mi-ar fi plăcut mai mult dacă nu m-ar fi plictisit dialogurile foarte lungi. Îmi dădeau impresia că mă uit la "Tânăr şi neliniştit", pentru că timp de pagini întregi nu se întâmplă mare lucur, doar discuţii şi iar discuţii. Asta şi faptul că personajele mi-au fost toate antipatice şi n-am avut un preferat căruia "să-i ţin pumnii" cum s-ar zice.

Acţiunea se petrece pe la 1870 şi ceva, într-un New York aflat în plină dezvoltare. Catherine este fiica doctorului Sloper, rămas văduv chiar la naşterea ei. Din aceste motive, doctorul nu ăşi poate iubi niciodată fiica cu adevărat, pentru că din cauza ei şi-a pierdut mult iubita soţie. Fata creşte străduindu-se să îi facă mereu pe plac tatălui, însă el este permanent dezamăgit de ea. Sora doctorului, doamna Penniman are grijă de nepoata ei, dar este o femeie căreia îi plac mult dramele şi intrigile, aşa că în loc să se gândească la interesele nepoatei sale, preferă să facă cumva să fie mereu în centrul atenţiei.

Astfel, atunci când Morris Townsend, un tânăr pierde-vară începe să îi facă curte lui Catherine, doamna Penniman preferă să încurajeze această idilă, deşi Morris este doar un alt vânător de zestre. În schimb, doctorul intuieşte intenţiile tănârului şi face tot posibilul să rupă relaţia dintre cei doi, chiar dacă astfel o răneşte foarte mult pe Catherine. Nu spun că nu e bine ce vrea să facă, dar face acest lucru fără nici un pic de delicateţe şi, cum spuneam, fără să îi pese de cum o va afecta acest lucru pe fiica sa.

"Washington Square" mi-a lăsat o impresie de "aşa şi aşa". L-am citit până la capăt, în schimb nu mi-a rămas cu nimic memorabil în minte.

Cartea a apărut la editura Minerva, în 2006, în cadrul colecţiei Biblioteca pentru toţi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…

Calendare de advent 2016 cu produse cosmetice

De mult îmi tot doresc să îmi cumpăr și eu un astfel de calendar, fiindcă mi se pare că poate fi foarte drăguț să descopăr cât o nouă surpriză în luna decembrie, mai ales că eu sunt obsedată în legătură cu tot ce ține de sărbătorile de iarnă. Problema este că majoritatea acestor calendare sunt destul de scumpe, mai ales că poate nu toate produsele mi-ar plăcea și aș prefera să îmi cumpăr ceva ce știu sigur că mi-ar plăcea. Cu toate acestea, calendarele de advet sunt foarte tentante, iar în Marea Britanie și în SUA există foarte multe calendare, de la aproape orice brand.
Unele au apărut pe piață încă din octombrie. În cele ce urmează, mă voi referi doar la cele existente la noi pe piață, fie online, fie în magazine fizice. Nu mă refer și la diferitele seturi de Crăciun care au apărut deja peste tot, pentru că sunt altceva, ci strict la calendare. Așadar, din câte știu, cam aceste calendare de advent au apărut sau vor apărea și la noi pe piață.
Calendar Advent 2016 by Douglas - produse…