Treceți la conținutul principal

Midnight in Paris (2011)Paris, oraşul iubirii, oraşul luminilor, plus încă alte zeci de clişee pe care nici acest film al lui Woody Allen nu le înlătură. Întotdeauna mi-au plăcut mai mult filmele regizate de el, decât să-ş văd în ipostaza de actor.

Încă de la primele cadre, de ameţeşte cu tot felul de peisaje idilice din capitala Franţei, iar tehnica de filmare pe care n-o să încerc să o explic pentru că nu ştiu, redă numai tonuri calde, de parcă ai urmări un tablou în tonuri aurii.

Personajul principal este Gil (Owen Wilson), un scenarist de succes de la Hollywood care visează să de vină un scriitor de romane bun. Visul lui este să locuiască într-o mansardă din Paris şi să se plimbe cu o bagheta sub braţ pe malul Senei. Ca noi toţi, de altfel, nu? Din nefericire pentru el, logodnica lui, Inez (Rachel McAdams) şi socrii lui nu sunt prea încântaţi de idee şi au impresia că totul va rămâne la stadiul de vis frumos.

Într-o seară, după o degistare de vinuri cu un alt cuplu de prieteni, Inez se hotărăşte să meargă cu ei într-un club şi Gil porneşte la plimbare pe străzile Parisului. Ca orice turist, se rătăceşte şi se face miezul nopţii. La fel ca Cenuşăreasa, Gil îşi primeşte caleaşca lui fermecată sub forma unui automobil de epocă şi a unui grup de petrecăreţi gălăgioşi care îl invită cu ei. Gil se trezeşte în mijlocul unor personaje care nu au cum să fie adevărate: Scott Fitzgerald şi soţia lui, Hemingway sau Jean Cocteau, adică personalităţi din anii 1920, exact perioada în care scriitorul nostru ar fi vrut să trăiască. Bineînţeles, dimineaţa îl prinde în camera lui de hotel.

A doua zi, Gil o ia pe Inez cu el, ca să îi arate şi ei minunea, dar uită de faptul că evenimentele nopţii trecute au avut loc la miezul nopţii, aşa că logodnica lui se satură de aşteptat şi îl lasă singur.Aşa cum ghiciţi deja, maşina vine după el şi, cu ajutorul lui Hemingway, Gil îşi încredinţează preţiosul manuscris pe care nu îl mai arătase nimănui unui critic de artă foarte apreciat, Gertrude Stein (Kathy Bates). Totodată, îl cunoaşte pe Picasso şi pe fermecătoarea lui amantă, Adriana (Marion Cotillard).

Deja filmul mă captivase total, pentru că Woody Allen ne-a îndeplinit nou, celor din spatele ecranului, una dintre cele mai des întâlnite dorinţe: cum ar fi să întâlneşti un personaj istoric? Sigur, filme bazate pe diferite personaje istorice s-au mai făcut şi se vor mai face, însă Midnight in Paris este primul film pe care l-am văzut eu în care prin intermediul unui personaj din zilele noastre se face legătura cu altele din trecut.

Sper că v-am trezit şi vouă interesul, este cu siguranţă o surpriză plăcută şi pentru a afla restul peripeţiilor lui Gil, va trebui să urmăriţi filmul. Vizionare plăcută!

http://www.youtube.com/watch?v=BYRWfS2s2v4

Hugs and kisses,

Oana

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…