Treceți la conținutul principal

P.S. Te iubesc de Cecilia AhernVăzusem acum câteva luni ecranizarea acestui roman, cu Gerard Butler şi Hillary Swank în rolurile principale. Mi-a plăcut filmul foarte mult, dar mi se părea totuşi că personajul Holly începe o relaţie cam devrem după moartea soţului ei. Cartea m-a lămurit.

Dar uite că încep cu sfârşitul. Holly şi Gerry sunt tineri, veseli şi îşi trăiesc viaţa din plin. Asta până când Gerry este diagnosticat cu cancer şi se stinge încet sub ochii lui Holly. Pentru a-şi ajuta soţia să treacă peste moartea lui mai uşor, Gerry îi lasă 10 scrisori cu instrucţiuni ca ea să deschidă una pe lună. Holly este la pământ după moartea omului iubit şi simte că nu mai are pentru ce să trăiască, aşa că scrisorile lui Gerry o ajută să îşi revină încet-încet la noramal. El îi sugerează să încerce să se distreze, să meargă în vacanţă cu prietenele, să îşi caute un job care să îi placă şi să dea o nouă şansă dragostei. Aşa se împrieteneşte cu Daniel(parcă aşa îl chema, sincer nu mai reţin), proprietarul unui bar. Daniel ar vrea o relaţie cu ea, însă este evident că Holly suferă după moartea soţului său.

Nu vă mai spun şi finalul, în schimb  vă spun că este o carte superbă. Mi se pare că Ahern realizează o introspecţie foarte bună asupra sentimentelor umane atunci când pierdem pe cineva şi totodată poartă un mesaj: există o urmă de speranţă chiar şi în cea mai întunecată perioadă a vieţii.

Ca să fac şi o scurtă comparaţie cu filmul, şi cartea şi filmul au fost foarte ok, nu îmi plac doar micile schimbări de scenariu, dar acestea nu modifică esenţa cărţii.

Cartea a apărut la editura All, eu am ediţia de anul trecut şi am cumpărat-o tot de pe elefant.ro cu 17 lei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…