Treceți la conținutul principal

Gheişele de Liza DalbyCred că v-aţi dat seama deja că sunt pasionată de lumea gheişelor din Japonia. După cartea lui Arthur Golden care mi-a plăcut mult deşi era cam departe de adevăr şi după relatările reci din "Adevărata viaţă de gheişă", am dat peste această carte, a jurnalistei Liza Dalby, care nu numai că a trăit în Japonia şi a studiat gheişele, dar chiar a devenit una(la modul mai mult onorific). Ei bine, în sfârşit am aflat şi eu cum stă treaba şi anume faptul că adevărul e undeva la mijloc. Gheişele sunt foarte talentate, dar mai nou nu se mai pune atât de mult accentul pe latura artistică, aşa ca în trecut. Gheişele sunt şi prostituate, ăsta e adevărul. Există şi gheişe care locuiesc în districte speciale care sunt destinate acestei activităţi, adică totul e "pe faţă" şi există şi gheişe care practică prostituţia pe ascuns. Şi, bineînţeles, există şi gheişele care sunt simple dame de companie, fără conotaxia sexuală a acestei expresii. În nici unul dintre cazuri femeile nu sunt obligate să practice prostituţia, este alegerea lor.

Cartea ne oferă şi multe detalii din interiorul acestei lumi fascinante pentru restul lumii, cum ar fi programul zilnic, mâncărurile preferate, modă, frumuseţe, obiceiuri şi etichetă.

Recomand cu multă căldură cartea celor pasionaţi de lumea gheişelor, mai ales că este scrisă şi într-o manieră frumoasă, adică se vede că autoarea s-a implicat emoţional, nu este doar o simplă relatare rece.

Cartea a apărut anul trecut la editura Curtea Veche. Eu am cumpărat-o de pe elefant.ro , la preţul de 8,25 lei.

Comentarii

  1. e superba cartea :) o recomand tuturor celor care sunt interesati sa afle cat mai multe despre misterioasele gheise :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile care contin cuvinte obscene sau sunt mesaje tip spam vor fi sterse imediat.

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…