Treceți la conținutul principal

Suspiciuni de Anna GodbersenAnul trecut, am citit primul volum al acestei serii, Lux, şi nu am fost prea impresionată. Poate pentru că a fost cam previzibil şi practic aşteptam finalul cam de la jumătatea cărţii. Ţin minte că cineva mi-a recomandat pe blo să citesc şi continuarea şi acum am făcut-o.

Suspiciuni este într-adevăr mai captivantă şi nu mă aşteptam la asemena schimbări de situaţie. Ca să vă faceţi o idee, seria de romane Lux a Annei Godbersen este ca un fel de soap opera, numai că acţiunea este plasată în jurul anului 1900, în înalta societate din New York. În special fetele(de fapt, cred că numai ele) vor fi atrase de descrierile apartamentelor luxoase, ale toaletelor elaborate şi ale coafurilor complicate.

Atenţie doar să nu începeţi să citiţi cărţile cum vă pică la mână, pentru că au o continuitate. De exemplu, dacă nu citeam Lux, probabil că nu înţelegeam mare lucru din Suspiciuni.

Ce se întâmplă în a doua parte a poveştii? Păi ce să se întâmple? Elizabeth se află în Vest, unde l-a găsit pe Will şi duc o viaţă foarte sărăcăcioasă, în schimb sunt fericiţi pentru că sunt împreună. Sora ei, Diana, aşteaptă să treacă perioada de doliu după "moartea" lui Elizabeth ca să poată să fie cu Henry. Însă Henry se simte vinovat pentru moartea lui Elizabeth şi crede că fata s-a sinucis pentru că el a rupt logodna de convenienţă pe care o aveau. Penelope continuă cu intrigile ei pentru a pune mâna pe Henry şi se împrieteneşte în mod special cu mama lui vitregă.  Lina, servitoarea care a trădat-o pe Elizabeth se dă drept doamnă de familie bună ajutată de banii primiţi de la Penelope şi vrea să îl găsească şi să îl cucerească pe Will crezând că el este atras de femeile bogate şi de aceea a preferat-o pe Elizabeth. Diana şi mama ei au grave probleme financiare şi fata este conştientă că, dacă nu va fi cu Henry, va trebui să îşi găsească un soţ înstărit ca să nu ajungă pe drumuri.

Ei, cred că v-am făcut curioase. Eu cu siguranţă aştept următorul roman, Invidie, ca să aflu ce se întâmplă mai departe cu personajele noastre, în special că nu mă aşteptam la un astfel de final.

Am cumpărat cartea cu 10 lei de pe nemira.ro

Comentarii

 1. Am citit prin iarna ambele volume si il astept cu nerabdare pe cel de al treilea! <3
  Mi se pare oarecum ciudat ca nu a fost lansat inca, tinand cont de faptul ca "Suspiciuni" a aparut prin 2009...:(

  RăspundețiȘtergere
 2. Da, Nemira se misca foarte incet uneori cu aparitiile si nu imi place ca nu prea tin cont de preferintele cititorilor. Toata lumea se plange ca nu se mai gasesc primele 3 volume din Gossip Girl si ei nu au de gand sa le reediteze.Pacat.

  RăspundețiȘtergere
 3. Vezi ca sunt toate pe net, eu le-am gasit la un moment dat pe scribd. ;)

  RăspundețiȘtergere
 4. :) Atunci traiasca scribd!Multumesc pt pont

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile care contin cuvinte obscene sau sunt mesaje tip spam vor fi sterse imediat.

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…