Treceți la conținutul principal

Season of the Witch(2011)Din ciclul " ce filme de categoria B mai face Nicholas Cage ca să câştige bani" avem acest fantasy-horror-thriller, sau ce o vrea el să fie. Îmi pare foarte rău pentru Cage ce a ajuns, am citit că a cam luat-o razna în plan personal, profesional acceptă aproape orice rol doar ca să câştige bani să îşi plătească datoriile, ce mai, omul e varză. Să e păcat pentru că chiar are talent.

Revenim la film. O să fiu foarte scrută, vă spun doar la ce să vă aşteptaţi. Filmul e foarte previzibil. Deja din primele momente cam ştii cum o să meargă treaba. În schimb, mi-a plăcut ideea de bază, mi s-a părut una originală. Ne aflăm în plin Ev Mediu, pe la anul 1300 şi ceva. Într-un orăşel, o fată este acuzată de vrăjitorie şi încă de cea mai gravă: se presupune că ea este vinovată de apariţia ciumei. Mai ţineţi minte de la istorie că ciuma chiar era o problema în vremurile alea. Fata trebuie dusă la o mănăstire unde se află singurul exemplar rămas din Cartea lui Solomon, o carte străveche cu ritualuri prin care să îi ia puterile vrăjitoarei. Nimeni nu se încumetă să meargă pentru că e un drum anevoios, prin munţi şi le e şi teamă de vrăjitoare.

Tocmai atunci apar în orăşel cavalerii Behmen(Nicholas Cage) şi Felson(Ron Perlman). Ei au dezertat din armatele care plecau în cruciade pentru a "creştina" necredincioşi pentru că erau sătui să omoare femei şi copii. Însă fiind dezertori, îi paşte închisoarea sau poate chiar şi moartea. Cardinalul le cruţă viaţa cu condiţia să o transforme pe fată la mănăstire. Iniţial, Behmen şi Felson acceptă fiind convinşi că e o biată fată acuzată pe nedrept de vrăjitorie, aşa cum se întâmpla des atunci. Aşa că pornesc la drum: cavalerii noştri, cavalerul Eckhart, preotul Debelzaq şi tânărul Kay(Robert Sheehan-drăguţel) care îi tot bâzâie la cap până îl lasă şi pe el să vină.

Bineînţeles, că pe drum se vor întâmpla tot felul de grozăvii şi fata nu e aşa de nevinovată cum pare.

Efectele speciale sunt cam slăbuţe, că deh, buget mic, mai ales armatele alea făcute pe calculator mă scot pe mine din sărite. Cage şi Perlman mi-au dat senzaţia că au o chimie bună şi povestea de vechi prieteni de arme mi s-a părut credibilă. Robert Sheehan e un fel de eye candy pentru fete, mai ales din cauza ochilor, iar vrăjitoarea...putea fi ceva mai bună. Nu e prea credibilă când face pe nevinovata.

Una peste alta, nu mi s-a părut un film prost, cu siguranţă există tot felul de rahaturi în care se bagă mult mai mulţi bani şi îţi vine să adormi la ele, aşa că e ok.

http://www.youtube.com/watch?v=qLoKm_vUsFY

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…