Treceți la conținutul principal

Tangled(2010)Atunci când a apărut filmul la noi, susţinut de o campanie de promovare destul de intensă în special în online, nu i-am acordat atenţie pentru că m-am gândit că prea e "de copii". Adică na, Disney, prinţesa Rapunzel, la ce să mă aştept. Pe urmă, în weekend am avut chef să mă uit la un desen animat şi nu prea aveam de ales, aşa că i-am acordat o şansă. Ştiţi ce?E chiar foarte drăguţ filmul, pentru amatorii genului.

Foarte faină grafica, asta mi-a plăcut. Personajele aproape că par reale atât de multă atenţie s-a acordat la detalii şi la mimica feţei. Mi-a displăcut puţin partea cu cântatul, pentru că nu sunt fanul musicalurilor sau al filmelor de animaţie în care personajele cântă, dar am putut trece peste asta pentru că povestea e chiar drăguţă.

Povestea lui Rapunzel(am citit originalul de fraţii Grimm şi nu mai reţin traducerea numelui în limba română) este următoarea: o împărăteasă aflată pe moarte este "tratată" cu o floare specială, care oferă tinereţe veşnică. Ea naşte o fată cu părul de aur, care are aceleaşi proprietăţi ca şi floarea, aşa că o bătrână urâcioasă care se folosise ea de floare, fură fata de împărat şi o închide într-un turn înalt. Anii trec, fata creşte crezând că băbuţa e mama ei , iar aceasta se foloseşte de părul fetei pentru a rămâne tânără.

Într-o zi, un hoţ pe nume Fynn, se ascunde în turn soldaţii împărăteşti. Rapunzel îl convinge să îi îndeplinească cea mai mare dorinţă; să o ducă să vadă felinarele luminoase care apar pe cer în fiecare an de ziua ei, fără ca "mama" ei să ştie. Bineînţeles, Flynn şi Rapunzel se vor îndrăgosti unul de altul.

Mi-a plăcut faza cu tigaia(asta o vedeţi voi, dacă vreţi) şi finalul dramatic(deşi extrem de previzibil, doar e o poveste pentru copii.

Mandy Moore îşi împrumută vocea prinţesei(de unde şi cântecele prezente în film), iar din distribuţie mai fac parte Zachary Levi(Flynn) şi  Donna Murphy(bătrânica).

Comentarii

  1. am vazut si eu filmul mai demult, a fost prea dur :))
    si sincer, si eu am fost cam reticenta la inceput ca ziceam ca deh.. "Rapunzel...". dar chiar mi-a placut xD
    faza cu tigaia a fost penala :)) nici eu nu stiam ca o tigaie poate produce atata paguba :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile care contin cuvinte obscene sau sunt mesaje tip spam vor fi sterse imediat.

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…