Treceți la conținutul principal

Sucker Punch(2011)Peste tot pe unde intru pe bloguri(da, vă citesc în continuare din umbră) lumea scrie ori că a văzut Sucker Punch, ori că urmează să îl vadă. N-am mai rezistat curiozităţii şi atunci mi-am rupt şi eu aproape 2 ore din  viaţă să mă uit.

Bun, la modul superficial, vorbim despre un film live action(adică foarte asemănător cu animeurile), cu tipe sexy în uniforme care se se bat cu nişte tipi răi. Nu prea ştim de ce.

Eu zic să mergem totuşi cu un pas mai departe. Deşi porneşte de la un subiect foarte simplu, filmul reuşeşte să aducă o notă de "originalitate" faţă de ce se face acum în SUA. Am pus ghilimele tocmai pentru că această originalitate vine din folosirea elementelor de anime.

Baby Doll(nu ştim exact cum o cheamă) este acuzată pe nedrept de tatăl ei vitreg că şi-a omorât sora şi este dusă la balamuc. Acolo, mituieşte un asistent să o programeze pe fată pentru o lobotomie, ca să nu îşi mai amintească de nimic. La acel spital de nebuni este şi o doctoriţă poloneză, dna Gorki, care încearcă să le ajute cu adevărat pe fete şi se sugerează o terapie prin muzică, ba chiar le sugerează să scape de suferinţele îndurate evadând într-o lume fantastică. Acea lume, spune ea, poate fi la fel de reală ca lumea în care trăim, dacă asta ne dorim.

Sărim apoi în fantasmagoria creată de Baby Doll. Se află într-un bordel de lux şi urmează să fie vândută unui mare Barosan, aşa că le convinge pe restul fetelor de acolo să încerce o evadare. Singura care este foarte sceptică este Swet Pea, cea mai raţională dintre ele. În timpul numerelor de dans(fetele aveau şi mici numere artistice)Baby Doll îşi imaginează mereu că se luptă alături de fete să evadeze de acolo. Dacă e greu să urmăriţi, gândiţi-vă la Inception. Vis în vis în vis. Pe mine m-au cam lăsat rece scenele de acţiune, care presupun că au fost gândite în mod special pentru publicul masculin. Aşaaaa. Pentru a evada, fetele au nevoie de o hartă, ceva să aprindă un foc, un cuţit şi o cheie. Chestii foarte banale, nu?Exact ca în animeuri, ce mai...

Nu vă spun finalul, dar tot vă spun un MAJOR SPOILER!!!!NU CITIŢI DACĂ NU VREŢI SĂ AFLAŢI

Cred că am atenţionat destul de clar. Bun, până la urmă, eu cred că Baby Doll şi Sweet Pea sunt una şi aceeaşi persoană. În primul rând pentru că trecerea de la faza cu lobotomia, la un număr de dans de la bordel este făcută de la Baby Doll la Sweet Pea cu perucă şi uniformă. Apoi, pentru că sora lui Baby Doll moare, la fel ca şi Rocket, sora lui Sweet Pea şi în cele din urmă, faptul că Sweet Pea este cea care narează povestea. Or fi lucruri mărunte, dar asta este părerea mea.

În concluzie, da, cred că Sucker Punch merită văzut. Şi, deşi nu e în nici un caz de Oscar cred că are potenţial să ajungă film cult din categoria celor gen Kill Bill. Nu m-ar mira de Halloween să vedem fete costumate în Baby Doll.

De asemenea, ce ciudat a fost să o văd pe Vanessa Hudgens în rol de showgirl la bordel!De la filme Disney la filme dark. Interesant.Emily Browning a fost o dulcică totală în rolul lui Baby Doll. Mi-a plăcut mult de ea.

În film mai joacă Abbie Cornish şi Carla Gugino.

P.S. Fain soundtrack!

http://www.youtube.com/watch?v=KrIiYSdEe4E

Comentarii

  1. am tot auzit si eu de el, dar nu cred ca o sa-l vad prea curand... se joaca prea multe meciuri :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Si ghici cine canta melodia de inceput cu Sweet Dreams? Da, exact, Emily Browning :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Zau?Foarte tare atunci. Chiar mi-a placut cum a iesit coverul.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile care contin cuvinte obscene sau sunt mesaje tip spam vor fi sterse imediat.

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…