Treceți la conținutul principal

Cititorul de Bernhard Schlink


Anul apariţiei: 2011
Editura: Polirom
Colecţia: Top 10+
Titlu original: Der Vorleser
Preţ: 12 lei de pe elefant.ro
Număr pagini: 201
Cred că a fost una dintre puţinele dăţi în care am văzut întâi filmul şi abia apoi am citit cartea. Acum vreo 2 luni a fost difuzat filmul cu Kate Winslet pe TVR1 parcă şi m-am uitat cu soţul meu. El a fost fermecat din prima pentru că Kate e actriţa lui de suflet şi i-a plăcut atât de mult povestea, încât îşi dorea să citească şi cartea. Coincidenţa a făcut ca tocmai acum Polirom să lanseze colecţia Top 10+ cu cărţi la preţuri foarte accesibile şi la ultima mea comandă de cărţi de pe elefant.ro i-am luat şi lui Cititorul. El n-a apucat încă să o citească, aşa că am făcut-o eu, mai ales că e şi subţirică, doar vreo 200 de pagini.

Regret să o spun, dar filmul mi s-a părut mai bun decât cartea. Mai bun pentru că Schlink are un stil de a scrie foarte...sec. Adică ar fi fost ca şi cum cineva ţi-ar povesti pe scurt nişte amintiri din copilărie fără să insiste prea mult să îţi descrie un moment sau să îţi spună ce simţea în acel moment. De fapt, după ce am ajuns pe la jumătate şi am văzut că filmul urmase întocmai acţiunea din carte(ceea ce e foarte bine, nu-mi plac adaptările lacunare sau care introduc elemente noi că aşa vrea scenaristul), m-am cam plictisit.

Subiectul e destul de interesant: un adolescent care se îndrăgosteşte de o femeie cu 20 de ani mai în vârstă şi despre care află că a lucrat într-un lagăr de evrei. Problema e că atât de multe cărţi există pe tema Holocaustului, încât Cititorul nu aduce ceva nou, din punctul meu de vedere.

Sinceră să fiu, aş prefera să mai revăd filmul decât să mai recitesc cartea şi am rămas not impressed.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Comentariile care contin cuvinte obscene sau sunt mesaje tip spam vor fi sterse imediat.

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…