Treceți la conținutul principal

Sushi pentru începători de Marian Keyes
Anul apariţiei: 2007
Editura: Polirom
Colecţie: Chic
Titlu original: Sushi for Beginners
Preţ: 10 lei de pe elefant.ro
Număr pagini: 651
Weekendul trecut am citit această carte şi mi-a luat ceva timp, având în vedere că are vreo 600 de pagini. Spre deosebire de alte cărţi chicklit, nu este o carte amuzantă, nu te face să ha ha ha şi hi hi hi în timp ce o citeşti. Eram familiarizată cu Marian Keyes pentru că citisem Pepenaşul, şi ştiam că abordează nişte subiecte destul de serioase mascateîn acest mod de abordare facil.

Sushi pentru începători urmăreşte în paralel vieţile a 3 femei diferite şi modul în care deciziile pe care le iau afectează vieţile celorlalte. Pentru început o avem pe Lisa:frumoasă, inteligentă şi de succes. Lucrează la o prestigioasă revistă glossy şi este numită redactor-şef la nou înfiinţata revistă Collen din Irlanda, cu misiunea de a face un succes din ea. Numai că în Irlanda revistele glossy locale sunt la fel de dezvoltate ca cele din România:bani puţini, oameni care nu viziune şi omentalitate cu care Lisa nu este obişnuită. Ei îi place să fie mereu în mişcare, să aibă ceva de lucru. În lumea competitivă a publicaţiilor pentru femei, Lisa a învăţat să fie dură şi să îi calce pe ceilalţi în picioare pentru a ajunge unde doreşte. Secretul ei este că provine dintr-o familie săracă. A fugit de acasă la 16 ani, nu şi-a terminat niciodată liceul şi s-a folosit de farmecul personal pentru a avansa cât mai rapid, dar a şi muncit pe brânci. Căsnicia eşuată cu Oliver, un fotograf talentat, este singurul lucru care nu-i dă pace. Cu toate acestea, mai ales în prima parte a cărţii nu am putut să empatizez cu ea, pentru că pur şi simplu mi se părea o bitch.

Ashling este exact opusul Lisei:banală, ştearsă şi timidă, ea obţine postul de redactor-şef adjunct la Colleen, iar Lisa îi face zilele amare. Ashling se luptă să reuşească să facă ceva la revistă şi să menţină o relaţie cu un comediant, Marcus. Însă atât ea, cât şi Lisa şi l-ar dori pe şeful lor, Jack. Lisa porneşte la atac, pe când Ashling se mulţumeşte să viseze la el.

Ultima este Clodargh, prietena lui Ashling. Ea pare să aibă totul: e frumoasă, e căsătorită cu Dylan, un bărbat frumos, carismatic şi de succes şi are doi copii. În schimb, Clodagh suferă pentru că e mamă tânără, care nu îşi mai permite să îşi facă puţin timp pentru ea şi este blocată în rutina treburilor casnice. Ce va face Clodargh şi cum îi va afecta asta relaţia cu Ashling aflaţi doar spre final, aşa că nu divul mai multe.

Dintre cele 3 femei, cel mai bine m-am identificat cu Ashling. Şi eu sunt deseori invizibilă în ochii celorlalţi şi mi-aş dori să fiu mereu mai bună în meseria mea, să fiu mai bună în viaţă, să fiu şi eu frumoasă şi plăcută de alţii, chestie care nu îmi prea iese.

O lectură foarte interesantă pe care nici nu aş incadra-o neapărat la genul chicklit.

Comentarii

  1. Am si eu romanul, imi place mult cum scrie Marian Keyes, nu se regaseste in tiparul cartilor mai superficiale pe care genul chicklit le promoveaza.
    Si eu am empatizat cu Ashling, din aceleasi motive ca si tine.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile care contin cuvinte obscene sau sunt mesaje tip spam vor fi sterse imediat.

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…