Treceți la conținutul principal

Doamna Jivago din Queen's Park de Olivia LichtensteinNu pot rezista să nu citesc cărţi chicklit. Habar nu am de  ce îmi plac atât de mult, dar îmi plac. Am observat că, mai nou, nici Polirom şi nici Humanitas nu mai continuă cu aceste colecţiii şi au scos la reduceri cărţile care le mai au pe stoc. O să aştept puţin să termin ce am de citit acum şi să strâng nişte bani, şi o să mă bag în cărţile din noua ofertă la 9.99 lei de pe Polirom.

În fine, până atunci am citit acest roman foarte drăguţ şi care mi-a plăcut foarte mult. Doamna Jivago e Chloe Jivago, o psiholoagă care trăieşte o viaţă cât se poate de normală. E căsătorită cu Greg(doctor) şi are doi copii, pe Leo(ajuns la adolescenţă) şi pe Kitty. Cea mai bună prietenă ai ei din copilărie este Ruthie şi mai are un tataă pe care îl adoră.

Problema care apare acum este că în căsnicia lui Chloe şi Greg s-a instalat atât de mult rutina, încât cei doi n-au mai făcut sex de aproape un an, au devenit mai mult colegi de cameră decât soţ şi soţie şi Chloe îşi pune probleme serioase dacă îşi mai iubeşte soţul. Chiar acum apare, Ivan, rus, înalt, brunet şi chipeş. Chloe se simte imediat atrasă de el ca de un magnet şi după ce se împotriveşte puţin începe o aventură cu rusul, care e şi el însurat. Cine o poate condamna. I love Russian guys!

La prima vedere ai zice că nu e nimc de capul ei(al cărţii adică), însă îmi place foarte mult stilul Oliviei Lichtenstein. Multe autoare de chicklit folosesc ironia , dar parcă Olivia e foarte bună la aşa ceva. Sau poate mi se pare mie, pentru că avem un simţ al umorului asemănător.

În paralel, relaţia dintre Chloe şi Bertie, tatăl ei, este una deosebită. Se iubesc aşa cum se iubesc taţii cu ficele lor. Ştiu că ne iubim părinţii la fel şi părinţii îşi iubesc copii la fel, dar să fim serioşi, mamele şi fii pe de o parte şi taţii şi fiicele pe de altă parte au un fel de chimie a lor. Nu trebuie să mă uit mai departe de mine şi tata că...destul, am zis că fără lucruri personale pe blog.Am citit apoi la finalul cărţii, la mulţumirile autoarei că şi-a pierdut tatăl în timp ce scria cartea. Probabil că de aceea a scris cu o asemenea sensibilitate.

Singurul lucru care nu mi-a plăcut, a fost finalul. Deci Chloe va alege între Greg şi Ivan, da? Bun. Îl alege pe( ).Bun. dar nu mi se explică concret de ce. Sau sunt eu bătută în cap şi n-am înţeles. Citeşti o carte scrisă la persoana I, afli tot ce crede, gândeşte şi simte personajul şi apoi, alegerea decisivă mi s-a părut cam lăsată în aer. Mie personal, nu-mi păsa dacă rămâne cu soţul sau cu amantul, pentru că nu mi-a plăcut nici unul dintre personaje. Aş fi vrut doar explicaţia de ce e unul mai bun ca altul.

Această carte a apărut la editura Humanitas şi am achiziţionat-o de pe elefant.ro la preţul de 10 lei.

Comentarii

  1. Pai pana la urma eroina cartii cu cine ramane?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai nu vreau sa stric placerea nimanui care se hotaraste sa o citeasca. Ramane cu cineva, va alege intre sot si amant

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile care contin cuvinte obscene sau sunt mesaje tip spam vor fi sterse imediat.

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…