Treceți la conținutul principal

Bette Davis EyesNu, nu am de gând să vorbesc despre melodia cu acest nume şi nici nu e vreun tutorial de make-up.

După cum bine ştiţi, sunt fana Marilyn Monroe si după lupte seculare care au durat 2 săptămâni :) am pus mâna pe primele 2 DVD-uri din colecţia Dilema Veche şi azi am aflat că şi al 3-lea e pe drum. Totul ajunge mai târziu la sătucul Mediaş, nimic nou sub soare. În fine, în colecţie este inclus şi filmul All About Eve, deşi nu înţelege de ce. Monroe apare efectiv vreo 5 minute şi atât. E filmul lui Bette Davis, cu certitudine. Acum am descoperit-o şi eu pe această mare actriţă, una dintre cele mai valoroase ale secolului trecut. Despre Bette Davis nu ştiam decât cum arată, nu cred că am văzut vreun film cu ea. În schimb, după ce am văzut All About Eve, am rămas profund impresioantă de ea.În acest film, ea îşi joacă propriul lor, cel al unei actriţe aflate la vârsta de 40 de ani, care se simte ameninţată de actriţele din generaţia tânără pentru că scenariştii scriu roluri mai ales pentru ele. Nici faptul că are un iubit cu 8 ani mai tânăr decât ea nu o ajută să nu se simtă complexată.

Într-o zi, prietena ei cea mai bună îi face cunoştinţă cu Eve, o fană de-a ei, care o impresionează pe Margo(numele personajului lui Bette) cu o poveste siropoasă despre ce viaţă grea a dus ea. Lui Margo i se face milă de ea şi o ia la ea acasă şi îi dă de lucru ca un fel de asistentă personală. Însă dulcea şi inocenta Eve nu e chiar aşa cum pare şi urmăreşte să îi fure totul lui Margo: cariera, faima şi chiar şi iubitul.

Bette Davis este excelentă în acest rol. Bine, şi Anne Baxter(Eve) joacă bine şi unii spun că a eclipsat-o pe Bette, însă mie nu mi se pare chiar deloc. Şi ca o remarcă tipic feminină: ador rochia de seară cu buzunare pe care Margo o poartă la petrecerea pentru ziua de naştere a iubitului ei. Cred că era foarte îndrăzneaţă pentru anii 1950.

Acum, mi-aş dori să o văd pe Bette Davis şi în alte filme, dar sunt al naibii de greu de găsit. Mai ales în Ce s-a întâmplat cu Baby Jane? alături de Joan Crawford, am auzit că a fost genială.

Şi că tot vorbeam de melodie, cică Bette i-ar fi scris lui Kim Carnes că îi place foarte mult şi că se simte mândră că există o piesă care îi poartă numele.

http://www.youtube.com/watch?v=_-RdAzkKlXY

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Crema - minune Leac de-un veac

Dacă mai țineți minte, v-am povestit că de Crăciun am primit cadou acastă cremă naturală. Pe lângă faptul că are o prezentare foarte drăguță, este ambalată într-un recipient din lut și are un dop de plută în loc de capac, este realizată din ingrediente 100% naturale. Acum, nu știu dacă să cred neapărat povestea faptului că este o rețetă veche ”de un veac”, păstrată de o familie din Jiul de Munte, însă sunt foarte mulțumită de rezultatele pe care le oferă. Ingrediente: propolis, ceară de albine, rășină de conifere, sacâz, parafină și ulei de floarea soarelui presat la rece. Utilizări: hidratant, antiinflamator, dezinfectant, arsuri, răni, infecții ale pielii, cicatrizant, poate fi folosită după plajă, după bărbierit sau epilat, reduce senzația de mâncărime cauzată de insecte, poate fi folosită și ca balsam de buze. Un recipient conține 50 gr și costă 56 de lei, direct pe site-ul producătorului. Are un miros vag, specific produselor care conțin ceară de albine, culoarea galbenă și se ”to…

Calendare de advent 2016 cu produse cosmetice

De mult îmi tot doresc să îmi cumpăr și eu un astfel de calendar, fiindcă mi se pare că poate fi foarte drăguț să descopăr cât o nouă surpriză în luna decembrie, mai ales că eu sunt obsedată în legătură cu tot ce ține de sărbătorile de iarnă. Problema este că majoritatea acestor calendare sunt destul de scumpe, mai ales că poate nu toate produsele mi-ar plăcea și aș prefera să îmi cumpăr ceva ce știu sigur că mi-ar plăcea. Cu toate acestea, calendarele de advet sunt foarte tentante, iar în Marea Britanie și în SUA există foarte multe calendare, de la aproape orice brand.
Unele au apărut pe piață încă din octombrie. În cele ce urmează, mă voi referi doar la cele existente la noi pe piață, fie online, fie în magazine fizice. Nu mă refer și la diferitele seturi de Crăciun care au apărut deja peste tot, pentru că sunt altceva, ci strict la calendare. Așadar, din câte știu, cam aceste calendare de advent au apărut sau vor apărea și la noi pe piață.
Calendar Advent 2016 by Douglas - produse…