Treceți la conținutul principal

Bette Davis EyesNu, nu am de gând să vorbesc despre melodia cu acest nume şi nici nu e vreun tutorial de make-up.

După cum bine ştiţi, sunt fana Marilyn Monroe si după lupte seculare care au durat 2 săptămâni :) am pus mâna pe primele 2 DVD-uri din colecţia Dilema Veche şi azi am aflat că şi al 3-lea e pe drum. Totul ajunge mai târziu la sătucul Mediaş, nimic nou sub soare. În fine, în colecţie este inclus şi filmul All About Eve, deşi nu înţelege de ce. Monroe apare efectiv vreo 5 minute şi atât. E filmul lui Bette Davis, cu certitudine. Acum am descoperit-o şi eu pe această mare actriţă, una dintre cele mai valoroase ale secolului trecut. Despre Bette Davis nu ştiam decât cum arată, nu cred că am văzut vreun film cu ea. În schimb, după ce am văzut All About Eve, am rămas profund impresioantă de ea.În acest film, ea îşi joacă propriul lor, cel al unei actriţe aflate la vârsta de 40 de ani, care se simte ameninţată de actriţele din generaţia tânără pentru că scenariştii scriu roluri mai ales pentru ele. Nici faptul că are un iubit cu 8 ani mai tânăr decât ea nu o ajută să nu se simtă complexată.

Într-o zi, prietena ei cea mai bună îi face cunoştinţă cu Eve, o fană de-a ei, care o impresionează pe Margo(numele personajului lui Bette) cu o poveste siropoasă despre ce viaţă grea a dus ea. Lui Margo i se face milă de ea şi o ia la ea acasă şi îi dă de lucru ca un fel de asistentă personală. Însă dulcea şi inocenta Eve nu e chiar aşa cum pare şi urmăreşte să îi fure totul lui Margo: cariera, faima şi chiar şi iubitul.

Bette Davis este excelentă în acest rol. Bine, şi Anne Baxter(Eve) joacă bine şi unii spun că a eclipsat-o pe Bette, însă mie nu mi se pare chiar deloc. Şi ca o remarcă tipic feminină: ador rochia de seară cu buzunare pe care Margo o poartă la petrecerea pentru ziua de naştere a iubitului ei. Cred că era foarte îndrăzneaţă pentru anii 1950.

Acum, mi-aş dori să o văd pe Bette Davis şi în alte filme, dar sunt al naibii de greu de găsit. Mai ales în Ce s-a întâmplat cu Baby Jane? alături de Joan Crawford, am auzit că a fost genială.

Şi că tot vorbeam de melodie, cică Bette i-ar fi scris lui Kim Carnes că îi place foarte mult şi că se simte mândră că există o piesă care îi poartă numele.

http://www.youtube.com/watch?v=_-RdAzkKlXY

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…