Treceți la conținutul principal

Bel-Ami de Guy de MaupassantMi-a zis maică-mea că ei studiau la liceu cartea asta. Noi oare de ce n-am făcut asta şi doar am terminat filologia? Se pune atât de mult accentul numai şi numai pe clasicii români, îi disecăm până la ultima frază şi trecem peste opere internaţionale valoroase. dacă nu era diriginta mea, care ne spunea să citim clasicii britanici(Austen, Bronte) şi sugestiile făcute de profesoara de română, cred că nu ştiam nimic în afară de Sadoveanu şi Rebreanu. Nu-l citisem pe Maupassant şi am înţeles că Bel-Ami este opera lui de căpătâi.

Înţeleg şi de ce. Eroul romanului, Georges Duroy este unul cât se poate de contemporan chiar şi acum. La început îl îndrăgeşti, e un băiat cu rădăcini modeste, nici prea frumos, nici prea urât şi care se chinuie să îşi facă o carieră la Paris. Încet-încet, Georges se schimbă influenţat de prieteni, de femeile din viaţa lui şi ajunge un fel de Don Juan ahtiat după bani şi poziţie socială.

Totul începe destul de inofensiv, prietenul lui Forrestier îi face rost de o slujbă măruntă la un ziar parizian. În acelaşi timp, începe o relaţie cu drăgălaşa Clothilde, care e măritată, din păcate. Dar Georges vrea tot mai mult şi îl invidiază tocmai pe prietenul care i-a întins o mână. Prin diferite împrejurări(nu vreau să spun care), ajunge pe postul lui Forrestier şi chiar cu soţia acestuia şi apoi vrea şi mai mult: să fie bogat la fel cum e patronul ziarului, domnul Walter. Georges vrea tot mai mult: funcţii mai bune, bani mai mulţi şi femei mai bune. la un moment dat, ai impresia că e incapabil să iubească, dar eu  cred că iubesşte pe cineva, pe femeia care rămâne mereu în viaţa lui orice ar face: Clothilde.

Mi-a plăcut foarte mult cartea şi acum aştept filmul. Sper să nu fie un eşec Robert Pattinson ar trebui să fie Georges, dar nu prea ăl văd eu mare cuceritor acum că nu mai abuzează de privirea de vampir chinuit. Christina Ricci va fi Clothilde, altă alegere care nu mi se pare cea mai potrivită, pentru că eu o văd pe Clothilde de-a dreptul irezistibilă, iar Christina o fi ea o actriţă bună, însă nu ştiu..Om trăi şi om vedea. Primăvara asta ra trebui să aibă premiera, deşi s-a tot amânat din cauză că se promovează Apă epntru elefanţi.

Comentarii

  1. Ce m-a bătut mama la cap în liceu să citesc cartea asta... dar nu am regretat. :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile care contin cuvinte obscene sau sunt mesaje tip spam vor fi sterse imediat.

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…