Treceți la conținutul principal

Legends of the Guardians: the Owls of Ga'Hoole(2010)1. Doamne, puteau să îi pună un titlu mai lung?

2. Am făcut şi greşeala pe care o fac mulţi, şi anume să cred că dacă este un film de animaţie se adresează în mod special copiilor. Ei bine, nu este cazul.

La baza acestui film stau o serie de cărţi, care, din câte văd şi din film abordează probleme cât se poate de serioase prin intermediul unor personaje mai accesibile, cum sunt animalele, un fel de "Ferma animalelor", dacă vreţi. Totul începe destul de frumos şi roz, cu doi fraţi(bufniţe, evident), Soren şi Kludd. Kludd este fratele mai mare, cel care îşi doreşte să ajungă "cineva", adică o bugniţă temută şi respectată. Soren este fratele mai visător, care crede în legendele povestite de tatăl lor, despre nişte bugniţe care sunt "gardienii" şi care păzesc ordinea şi liniştea din regatul bufniţelor, împotriva maleficului Metalbeak.

Într-o bună zi, Kludd şi Soren se atrenează la zbor în lipsa părinţilor şi cad din cuib. Sunt capturaţi apoi de alte bufniţe care ăi răpesc şi îi duc la Nyra, soţia lui Metalbeak. Ea se ocupă de antrenarea unei armate de bufniţe, toţi pui furaţi, care să îi ajute să îi înfrângă pe gardieni. Pe drum, Soren se împrieteneşte cu micuţa bufniţă Gylfie. Gylfie, fiind mai mic este distribuit la "culegători", nişte bufniţe care trebuie să muncească toată ziua strângând magneţi(presupun că asta erau) şi primesc hrană doar cât să reziste. Soren accetă să fie culegător ca şi Gylfie, pe când Kludd îşi reneagă fratele şi acceptă să fie trimis la antrenamente în armata de soldaţi. Observăm aici nişte paralele interesante, şi nu sunt singura  care spune acest lucru, cam asta e şi părerea de pe alte forumuri, cum că prin toată vorbăria asta despre o rasă superioară de bufniţe şi prin bufniţele puse să muncească întocmai ca într-un lagăr, se face referire directă la ceea ce se întâmpla cu naziştii.

Kludd devine tot mai încrâmcenat în încercarea lui de a deveni un soldat perfect, încât uită de toate sentimentele bune pe care le are, inclusiv de dragostea pentru familie. Sau poate că n-a avut-o niciodată. Soren şi Gylfie au norocul să dea peste o bufniţă dintre cei care îi păzesc pe culegători dispusă să îi ajute să evadeze şi să fugă la gardieni pentru a le spune ce se întâmplă, pentru că, se pare, gardienii nu sunt doar o legendă.

Mi-a plăcut mult animaţia, felul în care au fost realizate în special bufniţele. deşi sunt asemănătoare, totuşi sunt deosebite după expresia feţei. În măsura în care un personaj animat poate avea aşa ceva. Repet, nu o priviţi ca pe o animaţie pentru copii, pentru că nu este cazul. Subiectul este unul destul de grav.

Printre vocile care dau viaţă bufniţelor îi amintesc pe Abbie Cornish, Anthony LaPaglia(bufniţa Twilight :-))) ), Helen Mirren şi Sam Neill.


Comentarii

  1. Pare interesant , multumesc pentru recomandare, o sa caut filmul si o sa l vad .

    RăspundețiȘtergere
  2. L-am vazut in sfarsit aseara cu fratiorul meu :) Frumoasa grafica, cred ca la cinema erau si mai tari senzatiile...mi s-a parut cam infricosator cand erau bufnitele hipnotizate si aveau ochii aia asa albi :))
    In rest a fost ok, special pentru duminica seara !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile care contin cuvinte obscene sau sunt mesaje tip spam vor fi sterse imediat.

Postări populare de pe acest blog

22 de filme cu și despre adolescenți

Dacă tot este weekend și n-am mai făcut de ceva timp topuri sau recomandări pentru filme ”la calup”, m-am gândit să vă ofer câteva idei de filme pe care le puteți viziona când aveți ceva timp liber. De asceastă dată, am ales filmele cu și despre adolescenți, pentru că sunt în mare parte comedii sau coedii romantice și se potrivesc pentru o după-amiază leneșă. Deși nu mai sunt nici eu adolescentă de ceva timp, aceste filme pot fi viizonate chiar și de către adulți, atâta timp cât nu aveți pretenția să vedeți ceva foarte calitativ sau performanțe actoricești deosebite.

Paletă farduri IDC Color Natural - dupe pentru Naked 3?

Am mai avut o experiență destul de neplăcută cu produsele IDC, care sunt disponibile pe elefant.ro. sunt foarte ieftine și se află frecvent la promoție, așa că am vrut să le încerc, însă până acum nimic nu m-a impresionat.
De data aceasta, voi face referire la această paletă de farduri. Se numește Natural, a costat la reducere 18 lei, nu mai rețin prețul ei normal, dar sincer, cam atât și merită. Produsele IDC Color sunt produse de către o firmă din Spania, Aquarius Cosmetic Group prin private labeling. Ce înseamnă private labeling? Înseamnă că o companie de cosmetice, în special produse de machiaj realizează designul produselor și eventual formularea acestora, iar apoi procesul de fabricație este subcontractat în China. elf face asta, BH Cosmetics face asta, Coastal Scents face asta, Morphe face asta și chiar și alte branduri mai prestigioase scot pe piață produse care sunt de fapt ”made in China”.
Această paletă este nu numai un produs fabricat foarte ieftin, ci și un produs care s…

Calendare de advent 2017 cu produse cosmetice

Dacă am văzut că v-a plăcut mult postarea de anul trecut despre calendarele de advent cu produsele cosmetice pe care le găsim la noi, fiind cea mai citită postare timp de jumătate de an, cam așa, m-am gândit ca și anul acesta să trecem în revistă calendarele pe care le găsim. În SUA și în marile magazine din vestul Europei au apărut calendare de advent încă din luna septembrie - ceea ce mi se pare totuși exagerat, cine rezistă 3 luni cu un calendar din ăsta în casă fără să îl deschidă? Acest articol va fi updatat constant - DOAR cu calendare disponibile la noi în țară, nu lookfantastic.com sau ce alte site-uri mai sunt, fiindcă pe acestea cred că nici nu le mai găsiți în luna noiembrie deja...Linkurile e posibil să meargă sau nu, în funcție de cum sunt în stoc produsele la momentul la care citiți articolul. La noi, ca și anul trecut, startul îl dau magazinele Douglas. Nu am văzut încă să fie promovate aceste produse, dar în magazinul online sunt disponibile deja. Calendar de advent 2…